KGB-iștii s-au luat la ceartă între ei

13 octombrie 2010
Ex-directorul Serviciului Informaţii şi Securitate (SIS), Valeriu Pasat, a declarat pentru un post privat de televiziune din Chişinău, că actualul director adjunct al SIS, Valentin Dediu, la timpul său, a trădat interesele naţionale ale Moldovei.


Potrivit lui Pasat, Valentin Dediu, fiind reprezentant al SIS-ului moldovean în Ucraina, a fost prins în flagrant şi adus la Chişinău în cătuşe de către colaboratorii securităţii interne a Serviciului Informaţii din Moldova. Ulterior, potrivit afirmaţiilor ex-directorului SIS, Valentin Dediu a fost audiat la Colegiul instituţiei şi a recunoscut că a divulgat secretele de stat ale Moldovei.
Valentin Dediu a fost numit în funcţia de director adjunct al SIS la 24 martie 2010 prin decretul Preşedintelui interimar, Mihai Ghimpu. Dediu este rudă cu deputatul Corina Fusu, care este unul din membrii conducerii Partidului Liberal condus de Mihai Ghimpu.

Serviciul Informaţii şi Securitate din Moldova nu a reacţionat deocamdată la acuzaţiile aduse privind trădarea intereselor naţionale, înaintate faţă de unul dintre conducătorii instituţiei, comunică agenția Omega.

1 comentarii:

Anonim spunea...

"Basarabia Martira.Caile Mele Sunt Necunoscute Muritorilor de Rand..."

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: