Europa, în pericol de a fi atacată de terorişti, anunță SUA

3 octombrie 2010
Europa, în pericol de a fi atacată de terorişti, anunță SUA
Foto: dailynews.uk

Statele Unite deţin informaţii certe că Europa este în pericol maxim de a fi atacată de terorişti! Atât de sigură este informaţia încât administraţia Obama ar urma să lanseze azi un comunicat pentru turiştii americani, pentru a-i avertiza să nu călătorească, în viitorul apropiat, în Europa.

Americani vor fi sfătuiţi să evite locurile de interes turistic din Europa precum şi mijloacele de transport în comun. Un asemenea avertisment ar putea determina companiile aeriene să-şi anuleze zborurile, iar hotelurile să nu mai accepte rezervări, notează Fox News, citat de Realitatea.net.

Şi autorităţile europene, în mod special nemţii, francezii şi britanicii susţin teoria imineţei unui atac terorist marca Al-Qaida pe bătrânul continent. Asta cu atât mai mult cu cât, în ultima perioadă, mai multe alerte teroriste au vizat Franţa, dar şi ţări nord-europene.

Nici oficialii americani şi nici cei europeni nu au reuşit însă să identifice potenţialele ţintele ale teroriştilor. Agenţii serviciilor de informaţii bănuiesc că, în urmă cu câteva luni, bin Laden s-a folosit de curieri pentru a le transmite membrilor al-Qaeda că vrea atacuri în „stil Mumbai” asupra a trei ţinte europene.

În noiembrie 2008, un comando de islamişti a atacat simultan mai multe obiective din Mumbai, capitala economică a Indiei, făcând 163 de victime.

Pe de altă parte, mai mulţă aliaţi europeni ai Statelor Unite sunt îngrijoraţi de propunerea de a emite o astfel de alertă, pe motiv că nu este decât o exagerare, iar transporturile şi turismul ar avea mult de suferit.

Sursa: Realitatea.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: