Declarația Noii Drepte cu privire la blocarea portalului torrentsmd.com

14 octombrie 2010

Asociaţia „Noua Dreaptă” se arată nemulţumită de politica promovată în ultimul timp de instituțiile de stat în domeniul accesului cetăţenilor noştri la resursele informaţionale, inclusiv de ultima măsură luată de Procuratura Generală, prin care a fost blocată una din cele mai populare pagini de transfer al datelor www.torrentsmd.com.

Accesul la tehnologiile informaţionale contemporane este unul din primele condiţii pentru competitivitatea statului nostru pe plan internaţional. Din acest considerent, acţiunile instituţiilor de stat sunt lipsite în totalitate de raţiune.

Ţinem să constatăm că unele instituţii de stat nu activează în interesul cetăţenilor Republicii Moldova, ci în interesul companiilor străine, care cu ajutorul schimbului neechivalent, obţin profituri considerabile.

Considerăm că organele de forţă trebuie să-şi revadă politica şi să-şi direcţioneze activitatea spre asigurarea securităţii informaţionale şi economice a cetăţenilor Republicii Moldova, în serviciul cărora se află.

În cazul în care astfel de practici vor deveni norme, vom fi nevoiţi să recunoaştem că Republica Moldova se află în stare de ocupaţie şi colonie a corporaţiilor străine.
Biroul de presă al asociaţiei „Noua Dreaptă”

sursa: site-ul Noii Drepte

4 comentarii:

Anonim spunea...

"...vom fi nevoiţi să recunoaştem că Republica Moldova se află în stare de ocupaţie şi colonie a corporaţiilor străine."
Ce sa zic, domnilor, ati descoperit mersul pe jos, apa de baut si aerul de respirat...Fara aparitia unei miscari politice nationaliste puternice in R. Moldova si Romania, lucrurile asa vor continua.
P.S. : Dvs. nu reprezentati Noua Dreapta romaneasca, ci eventual ND moldovenista, gagauza, rusofila, etc. Va rog nu provocati confuzii.

Ion Tcaci spunea...

Domnule anonim dumneavoastra nu sunteti in stare sa reprezentati un punct de vedere nici macar in numele dumneavoastra (pe care nu il aveti), cu atit mai mult al unei organizatii, deci va rog nu provocati confuzii.

Anonim spunea...

@ Ion Tcaci:

Bine, ca sa va respect dorinta, voi incerca sa elimin orice confuzie. Deci, pentru toata lumea:
Dvs. si ceilalti tovarasi ai dvs, domnule Tcaci, nu va regasiti printre cei cinci membri fondatori ai organizatiei Noua Dreapta, mentionati in Statutul aprobat prin sentinta civila 21/PJ/2000 a Tribunalului Municipiului Bucuresti.Ceea ce ati fondat dvs. in Basarabia a fost o FILIALA a N.D.! STITI FOARTE BINE CA ACESTA E ADEVARUL.
Din momentul in care ati luat decizia(regretabila si gresita, in opinia mea) de a parasi organizatia N.D., e limpede ca nu aveti dreptul (moral)de a folosi denumirea,simbolistica respectivei organizatii !
Intemeierea filialei ND Basarabia a fost o decizie curajoasa, patriotica, pentru care va felicit.Va respect si decizia de a parasi organizatia, desi, dupa cum mai spus, cred ca e eronata.Nu comentez motivele dvs.
DAR CEEA CE FACETI ACUM FRIZEAZA IMPOSTURA.Daca ND Timoc sau ND Ialomita facea ca dvs., la fel ar fi trebuit catalogata.
DE aceea, cu riscul de a va supara, AFIRM CA NU reprezentati N.D. Romaneasca in Basarabia, actualmente. Pentru mine, R. Moldova nu este un stat strain, oarecare, ci O PARTE DIN TRUPUL SCHILODIT AL ROMANIEI.De fapt, asa si este.
VA CER SCUZE ca postez ca anonim, dar sunt obigat sa fac asta din cauza situatiei mele socio-profesionale. In perioada urmatoare este posibil sa vin in Basarabia, iar atunci, daca ne vom REINTALNI cumva, va voi spune, privindu-va in ochi, domnule Tcaci, exact aceleasi lucruri.

P.S.: Nu sunt membru al organizatiei ND, sunt un simplu simpatizant care priveste cu tristete ceea ce faceti dvs. dincolo de Prut.
O zi buna.

Ion Tcaci spunea...

1 Daca o sa vii in Basarabia si o sa doresti sa ne reintalnim ar fi bine sa vad niste scuze din partea ta ,pentru "tovarasi", in caz contrar cand o sa treci Prutul inapoi poti avea cu totul alta conditie fizica decat inainte de a il trece spre Basarabia.
2 Daca nu esti membru ND in genere nu vad ce am avea noi de discutat despre nume si simboluri, avem cu cine discuta despre aceste lucruri si ma poti crede de ajutorul tau nu are nimeni nevoie.
Faptul ca postezi anonim mai dovedeste inca odata ca nu avem ce discuta deoarece esti un nimeni sau cel mult un anonim, explic:

Cand crezi in ceva sau sustii ceva cu adevarat, si acest ceva il crezi adevar nu pot exista scuze socioprofesionale,socioeconomice si alte socioinventii, ocupate de problemele tale socioprofesionale si nu o fa pe dizidentul ca esti penibil.

Ce profesie ar trebui sa ai in Romania ca sa nu poti sa iti dezvalui numele, asumanduti declaratiile de mai sus? As da eu exemplu de cateva profesii da ma mai abtin pana la urmatorul tau comentariu

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: