Cum îi torturau comuniștii pe basarabeni

6 septembrie 2012


Eufrosinia Kersnovski a fost o basarabeancă (din părţile Sorocii) deportată de ocupanţii sovietici în iunie 1941. A fost eliberată din lagăr în 1957. În 1991 a publicat un album cu desene despre viaţa din lagărele sovietice. Printre ele erau şi imagini cu referinţă la torturile aplicate de NKVD. Mai jos puteţi vedea doar 4 procedee practicate de “constructorii comunismului”:
Asfixiere până la hemoragie
Arderea părţii dorsale şi a genitaliilor
Traumarea anusului

Introducerea furnicilor în vagin

18 comentarii:

Anonim spunea...

iahueiu

Ion Buga spunea...

Moldova alege și Urechean, și Lucinschi, și Pasat, și Diacov, și mulți alți nomenclaturiști, inclusiv Dabija cu restul lăudacilor la adresa ocupației sovietice.

Max Τετελεα spunea...

Pozele astea tre puse pe pereti in incinta redactiei ziarului 'Comunist'...sa le admire Isaev cu 'mandrie'

Ion Buga spunea...

Un articol pentru cei care-l atacă pe Valeriu Pasat! Jos mâinele de pe Valeriu Pasat!

Grigore VIERU: Credeţi că ex-ministrul Apărării Valeriu Pasat a făcut puşcărie pentru cele câteva pârlite de avioane de care americanii, cu siguranţă, nu au nevoie?! Domnul Pasat a scos două cărţi excepţionale, pentru care merită premiul de stat, iar nu temniţa: Calvarul – un document zguduitor despre deportările moldovenilor – şi jurnalul basarabencei Evrosinia Kersnovski despre scenele de groază trăite de către ea în GULAG.
http://www.literaturasiarta.md/pressview.php?l=ro&idc=3&id=973&zidc=2

Anonim spunea...

comunistilor de facut toate astea....

carolina spunea...

e groaznic, ma gandeam ca astfel de practici sunt tipice doar medievalului in anumite state. Astfel de lucruri nu trebuie ascunse, ci puse in gura comunismului!

Anonim spunea...

Minciuni, nam auzit inca nici un batrin sa fie toruturat in asa mod...

grigore spunea...

mai mari minciuni nu am intilnit pina acum/.....rusine sa fie celui ce a pus asa farsa pe saituri/..romanizmul in asa mod dau dovada de incompetenta degradata complet/. se vede ce edukatie au romanii falsi din republika.. rusine sa va fie fasistilor

Anonim spunea...

Da ce in Romania n-o fost comunism???ceva asemanator ca si in USSR....si de ce minciuni???Eu spre exemplu cred ca comii au fost in stare de asa ceva...daca li s-a ridicat mana sa flamanzeasca acest popor si sa-l cotropeasca prin pustietatile Siberiei, de ce nu ar apela si la asemenea modalitati..Nu fi categoric , D-le Grigore(Petrenco)....

Dragoș Galbur spunea...

Eu am auzit, dar numai de asta cu bâta în fund :(

Anonim spunea...

MINCIUNI din Romania,cei scirnava si santaj ai poporului moldav,de ce nu descriu crimele lui Antonescu asupra moldovenilor?

Anonim spunea...

RSSM=Ocupaţie rusească =CANIBALISM

Arhivele comunismului.
Canibalismul provocat de Călăii OCUPANŢI RUŞI în Basarabia
Este binecunoscut faptul, ca foamea din 1947 a fost un rezultat al deciziilor si actiunilor regimului sovietic. Oricat s-a straduit istoriografia comunista sa dea vina pe o consecinta a fascismului si a “secetei din 1945 – 1946″, n-a izbutit sa justifice politica antinationala si antiumana a regimului stalinist in asa numita Republica Sovietica Socialista Moldoveneasca,astăzi PSEUDO-republica moldova, ÎNCĂ sub OCUPAŢIE RUSEASCĂ.
PSEUDO-republica moldova este o creaţie odioasă şi monstruoasă,UN MUTANT GEOPOLITIC clocit de Ion iliciKGB Iliescu şi Mihail Gorbaciov,ASASINII lui Nicolae Ceauşescu
“Toti au murit”!
In 1947, cand de acum mureau de foame zeci de mii de basarabeni, industria alimentara din RSSM a depasit planul anului 1946 la fabricarea untului cu 33,2 la suta, a uleiului – cu 39,5, a carnii – cu 32,5, a conservelor – cu 101,9 procente. Acest lucru il aflam din sursa oficiala – gazeta “Moldova Socialista” din 28 ianuarie 1947. Este evident, ca aceste produse alimentare proveneau din productia sechestrata de la tarani si se exporta in URSS in timp ce producatorii din Moldova mureau de foame.

Este destul de dificil de vorbit despre canibalism. Cu atat mai mult despre canibalism in Basarabia, in estul Europei. Nu in Africa si nici in Amazonia, ci la Chisinau, Orhei, Balti, Cahul etc.
E foarte greu de imaginat ca in aceasta provincie romaneasca (lasata rusilor in 1940 fara nici un foc de arma, reintoarsa de Maresalul Ion Antonescu pentru o scurta perioada din 1941 pana in 1944 si reocupata de sovietici in acelasi an), existau case “sigilate”, pe ele fiind afisata inscriptia “TOŢI AU MURIT”.
E foarte greu de imaginat ca in aceasta parte a României,OCUPATĂ DE RUŞI,
COPIII ERAU VÂNAŢI PE STRĂZI,
adusi in case,
OMORÂŢI ŞI MÂNCAŢI…

Anonim spunea...

Călăii OCUPANŢI RUŞI în acţiune:
Certificat despre cazuri de canibalism in Republica către 10 februarie 1947

Judetul Chisinau
1. La 23 decembrie, anul 1946, locuitorii satului Milestii Mici, raionul Chisinau, Stici Eudochia Constantinovna, nascuta in 1910, moldoveanca, si Popov Vera Ivanovna, nascuta in 1914, moldoveanca, in complicitate au taiat si intrebuintat ca hrana pe fiica lui Stici, Stici Maria Petrovna, in varsta de 10 ani. Au avut intentia de a o taia pentru acest scop si pe fiica lui Popov, iar apoi pe a doua fiica a lui Stici – Nina, de 14 ani, dar ultima a fugit din casa. Stici si Popov sunt bolnave de distrofie.

2. La 17 ianuarie, anul 1947, in satul Caracui, raionul Kotovsk, taranca saraca Svet E.E. a plecat la punctul de repartizare a produselor lasand acasa copiii: Serghei de 11 ani, Maria, de 8 ani, Vasile de 5 ani si Vasilisa de 2 ani. in lipsa mamei, fiul mai mare, Serghei,
a omorat-o pe sora sa de 2 ani, iar partile moi ale corpului le-a fiert si le-a mincat cu ceilalti copii.
Toti copii sunt bolnavi de distrofie de gradul 2 si 3, anterior, ei mancasera carne de pisici si caini.

3. La 20 ianuarie, anul curent, locuitoarele satului Minjir, raionul Bujor, Magurcean Nina Antonovna si Grincovscaia Axinia Antonovna s-au inteles intre ele si l-au rapit pe baietelul tirsin Denis, de 9 ani, apoi l-au adus acasa la ele, l-au taiat si l-au mancat.

4. La 22 ianuarie 1947, locuitorii satului Milesti, raionul Kotovsk, Scarevnea Stepan Stepanovici, nascut in 1912, moldovean, taran sarac, in complicitate cu sora sa, Graur Anastasia Feodorovna, in varsta de 48 de ani, au omorat-o pe fiica ultimei de 3 anisori, Parascovia, si au mancat-o.
Peste citeva zile, cu acelasi scop, Scarevnea a omorat-o pe sora sa, Graur A.F. in ianuarie curent, Scarevnea a adus in casa sa patru cadavre de adolescenti, dintre care unul l-a consumat drept hrana, altul l-a dat lui Scarevnea Vera Antonovna, care locuieste in vecinatate cu el, iar doua cadavre ale unor fetite intre varste de 7-10 ani, le-a taiat in bucati si le-a dus in satul Cigherleni. in afara de acestea, tot la el in casa a fost gasit cadavrul unui adolescent de 14 ani fara cap, maini si picioare, ascuns in soba, fiind invelit cu niste haine
5. La 27 ianuarie 1947, locuitorul S. Sofia, raionul Bujor, Cazac Pavel Vasilevici, nascut in 1904, in complicitate cu fiul sau Alexandru, nascut in 1931, si cet. Petruhin – 1933, au invitat in casa lor pe adolescentul Cristea Vascu Horolovici, nascut in 1934, l-au taiat si consumat ca hrana.

6. La 28 ianuarie curent, adolescentul de 15 ani, Romanciuc Semion Gavrilovici, intorcandu-se de la piata din satul Bujor, a hotarat sa innopteze la cunoscutii sai, Romanciuc Ivan Vasilevici, in varsta de 15 ani, si fratele lui Romanciuc Grigore Vasilevici, de 12 ani, care traiau impreuna cu mama lor Romanciuc Maria Dmitrevna, in varsta de 40 ani, taranca saraca. Noaptea, fratii Romanciuc l-au omorat pe Romanciuc Semion si l-au mancat.

7. La 24 ianuarie curent, locuitorii satului Milestii Mici, judetul Chisinau, Chihai Constantin Alexandrovici, nascut in 1927, taran mijlocas, si Andronache Nadejda Andreevna, nascuta in 1930, au invitat-o in casa lui Andronache pe vecina Petrascu Parascovia Pavlovna, o fetita nascuta in 1940, au taiat-o in bucati cu scopul de a o intrebuinta in hrana.
8. La 25 ianuarie curent, locuitorii satucului Tresteni, judetul Chisinau, Caracuian Grigorii Andreevici, nascut in 1903, taran mijlocas, l-a taiat pe fiul sau, Iacob, nascut in 1933, si l-a mincat impreuna cu toata familia.

Anonim spunea...

Călăii OCUPANŢI RUŞI în acţiune:
Judetul Cahul
1. La 19 decembrie 1946, in satul Cazaclia, raionul Taraclia, locuitorii Terzinov Ivan Petrovici, Terzinova Parascovia Dmitrievna si Caramanet Elena Ivanovna l-au omorat si l-au mancat pe copilul lui Caramanet, in varsta de 6 luni, si pe fiul lui Pruceanu ,in varsta de 8 anisori.

2. La 23 decembrie 1946, in satul Taraclia, raionul Taraclia, cet. Randopula M.I., nascuta in anul 1919, bulgaroaica saraca, la 21 decembrie 1946 a nascut un copil, iar la 23 decembrie 1946 l-a omorit si l-a mincat.
3in satul Baurci, raionul Congaz, cet. Ialanin Andrei Ivanovici, nascut in 1916, gagauz, cu acordul sotiei sale, la 7 februarie 1947, si-a taiat propria fiica, in varsta de 6 ani, si a mancat-o.
4. in satul Besalia, raionul Congaz, cet. Topal Elena Petrovna, nascuta in 1922, impreuna cu sora sa, Zinaida Petrovna, nascuta in 1913, la 3 februarie au mancat cadavrul cetatencei Celac Anghelina Cazimirovna.
5. in satul Besalia, raionul Congaz, cet. Cogan Ilia Grigorievici, nascut in 1921, a intrebuintat pentru prepararea salamului cadavrul lui Gantatova Elena Stepanovna, in varsta de 45 de ani.
6. in aceeasi localitate, la 26 ianuarie 1947, cet. Ciacu Gheorghii Gheorghievici, nascut in 1912, a taiat-o pe fiica sa, nascuta in 1940, si a consumat-o in calitate de mancare. La 28 ianuarie, tot acest individ l-a taiat pe fiul sau, in varsta de 5 ani, o parte din carne a mancat-o, iar alta a incercat s-o vanda la piata .
7. in satul Chiret-Lunga, taranul Colpacci Andrei Constantinovici si sotia sa, la 3 ianuarie, au consumat in alimentatie cadavrul fiului lor, Niil, nascut in 1945, care murise de distrofie; iar la 9 ianuarie, tot ei au mincat cadavrul mamei, Colpacci Feodora, in virsta de 65 de ani; iar la 11 ianuarie l-au taiat pe tatal sau Colpacci Constantin Constantinovici, in varsta de 70 de ani si l-au mancat.
8. in satul Tomai, la 2 ianuarie, a murit taranul Carabacjac Piotr Petrovici, nascut in 1896. Sotia sa, Carabacjac Maria Dmitrievna, n-a inmormintat cadavrul, ci l-a consumat ca hrana.
9. Tot in aceasta localitate, taranul Cimpoies Vladimir Ivanovici, nascut in 1919, si sotia sa, Cimpoies Ana Ivanovna, nascuta in 1923, au mancat cadavrul mamei sale care decedase.
10. La 20 ianuarie, in satul Besalma, raionul Congaz, la cimitir au fost retinuti gagauzii bastinasi Antonova Maria Vasilievna, Boico Anastasia Haralampievna si Topal Parascovia, care dezgropau cadavre si le taiau in bucati in scopul de a fi intrebuintate ca hrana.
11. in satul Taraclia, raionul Taraclia, adolescentul Poslor Ivan Dmitrievici, in virsta de 13 ani, bulgar, cu acordul mamei sale, Poslor Stepanida, a taiat-o pe sora sa, in varsta de sase anisori, si au intrebuintat-o ca hrana.
12. in satul Cazaclia, raionul Taraclia, cetateanul gagauz Mantanal A.V. n-a inmormintat cadavrele fratelui si sorei sale, ci le-a folosit in alimentatie.
13. in satul Barceac, raionul Congaz, cet. Drogol G.G., nascut in 1923, moldovean, n-a inmormantat corpul neinsufletit al copilului de 3 ani, ci l-a consumat drept hrana.
14. La 10 ianuarie in satul Taraclia, raionul Baimaclia, de distrofie au murit Cugureanu D.S. si Cugureanu I.S. Sovietul satesc a incredintat inmormintarea acestora Mariei Ichizli si feciorilor acesteia, Dmitri, nascut in 1927, si Alexandru, nascut in 1931. Ichizli Dmitri si Alexandru au ingropat unul din cadavre, iar pe celalat l-au taiat in bucati si l-au adus acasa, unde l-au mancat.
15. in satul Vulcanesti, raionul Vulcanesti, cetateanul Anghis Constantin, nascut in 1899, a omorat si consumat ca hrana pe fiica sa de patru ani si pe o fata de 18 ani, Dernilova Nadejda, care anterior lucrase servitoare la ospataria uniunii de consum Vulcanesti.
16. La 28 ianuarie, in satul Colibas, raionul Vulcanesti, Schianu Ilie si-a omorat propria fiica, Ecaterina, in varsta de 12 ani si a mancat-o.

Anonim spunea...

Călăii OCUPANŢI RUŞI în acţiune:
Judetul Bender
1. La 12 ianuarie 1947, in satul Avdarma, raionul Comrat, Iazadji Nadejda, nascuta in 1907, provenita dintr-o familie de culaci, cu ajutorul fiicei sale Elena, nascuta in 1930, au taiat o fetita de sapte ani, Grec A., si au mancat-o
2. La 25 ianuarie anul curent, in satul Dezgije, raionul Comrat, a murit de slabiciune Topal Evdochia, in virsta de 40 de ani, de etnie gagauza, si cei trei copii ai sai, intre varste de 2-10 ani. Cadavrele au stat in casa cinci zile. Vecina decedatei, Deli Ana, in varsta de 42 de ani, a furat cadavrul fetitei de 2 ani, l-a taiat in bucati si l-a intrebuintat ca hrana.
3. La 26 ianuarie anul curent, la locuitorul satului Volontirovca Sarov Grigore, nascut in anul 1929, care este foarte sarac, a venit o fetita de 11 ani si i-a cerut paine. Sarov si sora sa Sarov Ludmila, nascuta in 1926, au omorit-o pe fata, au taiat-o in bucati si au mancat-o.
4. La 29 ianuarie, in satul Ursoaia, raionul Causeni, a decedat de subnitritie si slabiciune Bolgaru Agafia. La 20 ianuarie fiicele sale, Bolgaru E.P., nascuta in 1926, si Bolgaru A.P., nascuta in 1931, au taiat de la cadavru partile moi si le-a preparat pentru a fi mincate.
5. La 23 ianuarie, anul curent, in satul Sadaclia, raionul Roman, Cardarar Ioana, nascuta in 1906, in complicitate cu sora sa, au omorat pe fiul ei de sase ani, l-au taiat in bucati, pe care l-au pus la fiert pentru a fi consumate ca hrana.
6. La 14 februarie anul curent, Lunga Maria, nascuta in 1912, locuitoare a localitatii Romanovca, judetul Chisinau, vaduva, a taiat cadavrul surorii sale, care decedase la virsta de 12 ani, si a intrebuintat-o in calitate de hrana.
7. La 10 februarie , in casa lui Serpu Leonid, nascut in anul 1912, originar si locuitor al satului Taraclia, raionul Cainari, a fost depistat cadavrul taiat in bucati al unui copil, Uranda, nascut in 1935, pe care Stepu la 9 februarie curent l-a chemat in casa, l-a omorat si pregatit pentru consumatie.
Judetul Balti
La 30 ianuarie anul curent, locuitorii satului Glinjeni, raionul Chiscareni, Marineac Pavel, nascut in anul 1918, a invitat la el acasa pe cetateanca Malarciuc Maria, nascuta in anul 1928, pe care a strangulat-o, a taiat-o in bucati pentru a fi preparata si consumata ca hrana.
Judetul Orhei
La 13 ianuarie 1947, in satul Furceni, raionul Orhei, a decedat cetateanca tulan Ana. A doua zi, noaptea, vecinul acesteia, Gasper A., nascut in 1899, a intrat in casa decedatei, a taiat de pe cadavru carnea, a adus-o acasa si impreuna cu sotia sa, au fiert-o si au consumat-o drept hrana.

Anonim spunea...

Raionul Grigoriopol
respubliKAKA MOLOTOVA-Călăii OCUPANŢI RUŞI în acţiune:

In raionul Grigoriopol (malul stang al Nistrului), in satul Sipca, Bulat Aculina, nascuta in 1910, celibatara, la 24 decembrie 1946, la ora 7 dimineata, l-a taiat in bucati, cu toporul, pe fiul sau de opt ani, apoi l-a fiert si l-a mancat.

Procurorul adjunct al RSSM pentru dosare speciale,
Consilier judiciar de stat, clasa III
(semnat)
Drugobitki
12 februarie 1947

Anonim spunea...

Iată "binefacerile" OCUPAŢIEI RUSEŞTI.
Iată ce înseamnă "r.m.".
OCUPAŢIE.
RUSIFICARE FORŢATĂ.
DEZNAŢIONALIZARE.
DEPORTĂRI în Siberii de gheaţă.
Exterminare în masă ,FOAMETE REGIZATĂ de Călăul SATANIC Stalin.
CANIBALISM.

Foametea care s-a abatut asupra Basarabiei odata cu venirea armatei rosii si a puterii sovietice a fost una dintre cele mai ingrozitoare pagini din istoria ROMÂNILOR basarabeni.
Numarul mortilor si al distroficilor crestea necontenit. Conform datelor colectate de organele de ocrotire a sanatatii, daca la 25 decembrie 1946 erau inregistrati in RSSM 53.000 de bolnavi de distrofie, apoi la 1 februarie 1947 numarul lor crescuse pana la 190.000.

In timpul foametei REGIZATE de Călăiii Ocupanţi Ruşi din anii 1945 – 1947 în aşa zisa RSSM AU PIERIT, doar din motive de subalimentatie, peste 200.000 de ROMÂNI basarabeni…

Anonim spunea...

mai ziceti ceva mancurtilor m-ie sila de voi

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: