Cei care au arborat drapelul României pe Preşedinţie, amendaţi

18 octombrie 2010

Tinerii care au arborat pe 7 aprilie 2009 drapelul României pe clădirea Preşedinţiei au fost identificaţi. Procuratura Generală anunţă că este vorba despre doi studenţi de la o instituţie superioară de învăţămînt.


Luînd în considerare faptul că subiecţii au săvîrşit pentru prima oară o infracţiune uşoară şi şi-au recunoscut vina, Procuratura Generală a decis: "Corectarea lor este posibilă fără a fi supuşi răspunderii penale". Prin urmare, procurorii au dispus liberarea celor doi de răspundere penală, cu tragerea la răspundere contravenţională – amendă cîte 75 de unităţi convenţionale.

Amintim că în timpul protestelor de la 7 aprilie 2009 un grup format din 7 persoane a urcat pe clădirea Preşedinţiei, doi dintre ei arborând drapelul României.


Iar www.basarabia91.net amintește că pe clădirea Parlamentului drapelul românesc și european au fost arborate de către Dragoș Musteață (colaborator SIS) și Ion Galațchi (feciorul plutonierului principal MAI). Au fost și ei sancționați cumva? 

2 comentarii:

Anonim spunea...

"Ion Galațchi (feciorul plutonierului principal MAI)" -astfel de grad nu exista din cite stiu, plutonier este grad de subofiter... adica subofiterii nu prea au valoare in MAI, Dragos ;)

Dragoș Galbur spunea...

"De asemenea, pentru reţinerea criminalilor înarmaţi au fost decoraţi cu medalia “Pentru Vitejie” locotenent-colonelul de poliţie Gheorghe Cojocaru, plutonierul de poliţie Mihail Galaţchi, plutonierul de poliţie Vasile Manole, plutonierul major de poliţie Ion Gonţa, iar sergentul de poliţie Mihail Paraschiv şi caporalul de poliţie Ion Bejenaru au fost decoraţi cu medalia “Pentru Vitejie” pentru salvarea de vieţi omeneşti dintr-o casă cuprinsă de flăcări. Pentru merite deosebite în lupta cu criminalitatea locotenent-colonelul de poliţie Veniamin Costişanu, maiorul de poliţie Ştefan Lachi, plutonierul adjutant de poliţie Sergiu Cazacu, plutonierul major de poliţie Tudor Guştiuc, plutonierul major de poliţie Anatol Fărîma, plutonierul major de poliţie Tudor Motrea, căpitanul de poliţie Valera Roşca , plutonierul adjutant de poliţie Musteţeanu Octavian au fost decoraţi cu medalia “Meritul Militar”."

Pardon, in SCUT, care tot face parte din MAI de fapt>
sursa> http://mai.md/scut

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: