Ajutor pentru Mitropolia Basarabiei din partea Patriarhiei Române

20 octombrie 2010
La sediul Mitropoliei Basarabiei a sosit un lot de 50 de mii de manuale de religie pentru clasele I-IV, transmite Romanian Global News, care citeaza Biroul de presa al Mitropoliei Basarabiei.


Manualele au fost donate de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la solicitarea Inaltpreasfintitului Petru, Arhiepiscopul Chisinaului, Mitropolitul Basarabiei si Exarh al Plaiurilor, in vederea protejarii drepturilor privind identitatea etnica, lingvistica, culturala si religioasa a copiilor din eparhiile ortodoxe romane din diaspora. „Dorim sa aducem multumiri Preafericitului Parinte Patriarh Daniel pentru faptul ca a raspuns prompt solicitarii noastre de a ne ajuta.
Manualele vor fi de real folos pentru profesorii de religie care, din cate cunoastem, se confrunta cu o mare lipsa de materiale didactice. Acest lot este destinat preponderent pentru parohiile noastre, dar nu vom lasa fara raspuns nici solicitarile venite din parohiile care nu sunt in jurisdictia Mitropoliei Basarabiei. Pana la urma, Cuvantul Domnului trebuie sa ajunga la toti ortodocsii din Republica Moldova", a spus Inaltpreasfintitul Mitropolit Petru. Manualele au fost distribuite cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Mitropolit Petru, la cererea directorilor de scoli si a preotilor parohi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: