Voi aţi primit o victorie în 29 iulie, care nici măcar nu a fost a voastră

5 septembrie 2010
Anatol Ţăranu: Clasa politică a avut o atitudine mai mult decât uşuratică faţă de Referendum
Foto: hotnews.md

Rezultatul Referendumului constituţional din 5 septembrie avea din start 3 scenarii, susţine analistul politic Anatol Ţăranu, în cadrul unei emisiuni speciale la Jurnal TV. Conform ultimelor date, se pare că va avea loc cel de-al treilea scenariu. Acesta, potrivit lui Ţăranu, înseamnă că "Referendumul nu este validat, criza constituţională nu a fost rezolvată, iar în alegerile anticipate comuniştii au un avantaj". 


"Şi de ce s-a întâmplat aşa? Parcă totul era bine", se întreabă Ţăranu, menţionând că mulţi comentatori politici au atenţionat că nu va fi chiar atât de uşor. În acest context, analistul a catalogat atitudinea clasei politice drept una "mai mult decât uşuratică".


În scenariul optimist expus de către Anatol Ţăranu, Referendumul ar fi fost validat cu o pondere de peste 50% de alegători, un câştig de cauză pentru partidele democratice, care ar fi mers în alegeri anticipate cu capul sus. Scenariul al doilea ar fi însemnat o validare a Referendumului la limită, niciun partid nu ar fi obţinut un succes remarcabil, iar în alegerile anticipate partidele democratice nu ar fi avut niciun avantaj, potrivit analistului politic Ţăranu.

Acesta consideră că rezultatul Referendumului, care se pare că are loc după al treilea scenariu, este de fapt rezultatul unei atitudini uşuratice din partea clasei politice. "Ce aţi făcut în acest timp? Voi aţi primit o victorie în 29 iulie, care nici măcar nu a fost a voastră, ci a băieţilor care au ieşit în stradă", spune Anatol Ţăranu făcând referinţă la partidele democratice.

"Nu ştiu de ce au avut această atitudine şi de ce au fost atât de siguri de succesul Referendumului. În politică contează rezultatele", a menţionat Anatol Ţăranu.

Sursa: Jurnal TV

1 comentarii:

Anonim spunea...

Tinerii care in aprilie 2009 au esit in strada au prins la minte au mai crescut un an , ei nu au uitat cum liberastii s-au distantat si lepadat de ei in primele zile dupa 7 aprilie , tinerii nu au uitat pentru ce au esut atunci in strada fie si manipulati ei strigau sloganuri nationaliste iar liberastii nu doresc stat national ei vor stat mafiot ei vor pur si simplu sa treaca la treuca in locul comunistilor , ei vor sa se infrupte din munca si sangele tinerilor , ei vor vile si conturi in toate bancile lumii cum o faceau comunistii.
Tinerii au imbatrinit , fie si numai cu un an dar concluzii au tras cat pentru zece.
AIE se duce la vale care o sa fie urmatoarea lepra politica care sa ne calareasca ?

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: