LSBR afirmă că se ciocnește cu probleme la trecerea cărților donate prin vama moldovenească

22 septembrie 2010
Liga Studenților Basarabeni din România afirmă că se ciocenște cu probleme la trecerea cărților donate prin vama moldovenească. Ghimpu: Vă dau numărul meu de telefon
Foto: lsbgl.wordpress.com

”Vă dau numărul meu de telefon și mă sunați dacă aveți probleme la vamă” - așa a răspuns președintele interimar, Mihai Ghimpu tinerilor de la Liga Studenților Basarabeni din România, care au solicitat patronajul președintelui în campania națională ”Trimite o carte peste Prut”.


Declarația a fost făcută în cadrul întrevederii de astăzi, 22 septembrie, a lui Mihai Ghimpu cu studenții moldoveni, care își fac studiile în România.


Membrii LSBR susțin că întâmpină obstacole la vama moldovenească de fiecare dată când încearcă să treacă lotul de carte românească. Potrivit unuia din reprezentanții LSBR, în prezent, circa o sută de mii de cărți așteaptă să ajungă în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii cu studenții, președintele interimar a vorbit despre situația economică și politică din Moldova, despre problemele țării și despre moldovenii, plecați peste hotare, care trebuie să revină acasă.

Ghimpu nu a uitat să menționeze că se apropie alegerile anticipate și a îndemnat studenții din România să fie activi în cadrul acestui scrutin, adăugând că tineretul este ”mai greu de manipulat și de amăgit”.

Victoria Macovei, studentă la Facultatea de Drept, Sibiu, a menționat că s-a așteptat ca președintele interimar să abordeze mai mult problemele studenților moldoveni din România, dar ”s-a vorbit despre problemele Republicii Moldova, pe care toți le cunosc deja”. Ea spune că după finisarea studiilor vrea să revină acasă.

În opinia altei studente, întrevederea de astăzi a fost o idee bună, doar că ”s-a simțit puțin nota de campanie electorală”.

UNIMEDIA precizează că „Trimite o carte peste Prut” este o campanie de dotare a şcolilor rurale din Republica Moldova cu carte românească, lansată de către Liga Studenților Basarabeni din România (LSBR), în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova. Cărțile sunt colectate în cele 11 centre universitare de către cele 11 organizații membre LSBR. În iunie curent, circa 4 mii de cărți au fost oprite în vama Leușeni și reîntoarse la Iași, pe motiv că organizatorii campaniei nu dețineau autorizația de la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale din Chișinău.

Sursa: UNIMEDIA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: