I-am spus lui Smirnov că-l împuşc personal cu arma din dotare

20 septembrie 2010
Arhivele actualului Serviciu de informaţii şi Securitate (SIS) au fost evacuate în anii ’90 la Tiraspol şi se pare că şi acum se află depozitate acolo, comunică DECA-press.

Potrivit fostului ministru al Securităţii Naţionale, Anatol Plugaru, o bună parte din arhivele actualului Serviciu de Informaţii şi Securitate, inclusiv dosarele agenţilor, au fost evacuate la Tiraspol, la indicaţia Moscovei. Arhiva a fost predată de Tudor Botnaru, fostul ministru al Securităţii.

Mai multe dosare ale unor demnitari şi funţionari, care au colaborat cu securitatea, au arse chiar în curtea SIS.

„Pentru că aveam acces atunci în regiune, am mers la Tiraspol, în audienţă la Smirnov, şi am încercat să negociez returnarea arhivei. După ce am fost tratat cu refuz i-am spus că personal îi voi trage un glonte din arma din dotare dacă o să văd pe undeva publicat numele vreunui agent de-al nostru”, a spus Plugaru în cadrul unei emisiuni la „Publika” TV.

Plugaru a evitat să spună dacă arhiva respectivă se mai află şi acum la Tiraspol, spunând că în anii ’90 aceasta era stocată în fostul sediul al KGB-ului sovietic de acolo.

Anatol Plugaru a deţinut funcţia de ministru al Securităţii Naţionale (actualmente SIS) între 1991 şi 1992.

2 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.exploziv-news.ro/abc/635-reportaj-scris-cu-lacrimi-la-120-de-ani-de-la-asasinarea-lui-eminescu-i-memoria-i-a-fost-ucis-de-criminalul-culturii-romane-ungurul-kelemen-hunor-.html

Anonim spunea...

Rusine, dl Plugaru.
Mai bine taceati.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: