Rusia ameninţă deschis România

18 august 2010
Moscova a interpretat decizia României de a declara persona non grata un diplomat rus acreditat la Bucureşti drept un gest neprietenesc şi avertizează cu noi măsuri de răspuns, după ce un angajat al Ambasadei României a fost acuzat de spionaj şi expulzat.

Reprezentanţi ai Ambasadei României la Moscova au fost invitaţi, ieri, la Ministerul rus de Externe pentru a le transmite acest protest. La ieşirea din sediul Ministerului, diplomaţii români au refuzat să dea detalii despre conţinutul întrevederii cu partea rusă şi au evitat orice comentarii, scrie agenţia Interfax.

Ministerul român al Afacerilor Externe a transmis, la 17 august, Ambasadei Rusiei la Bucureşti o notă prin care anunţa decizia autorităţilor române de a declara persona non grata pe prim-secretarul misiunii diplomatice ruse, ca răspuns la expulzarea angajatului Ambasadei României la Moscova, Gabriel Grecu.

Moscova a primit această acţiune „ca pe un gest neprietenesc şi nejustificat». Diplomaţia rusă a protestat ferm şi a anunţat că partea română poartă întreaga responsabilitate pentru eventuale consecinţe. „Ne asumăm dreptul unor măsuri de răspuns», se mai arată în comunicatul MAE rus.

Între timp, diplomatul român Gabriel Grecu, expulzat din Rusia sub acuzaţia de spionaj a ajuns, ieri, în ţară, iar diplomatul rus declarat persona non grata de autorităţile române, Anatoli Akopov, secretar I în cadrul Ambasadei Rusiei la Bucureşti, se pregătea să părăsească România.

adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: