Patriarhul Chiril: Moldova este parte integrantă a Sfintei Rusii

22 august 2010
Patriarhul Chiril: Moldova este parte integrantă a Sfintei Rusii
„Anume totalitatea valorilor, orientarea spirituală comună și formează unitatea noastră spirituală, faptul care este mai presus de toate graniţele politice, şi nici un partid politic care ameninţă cu separarea noastră nu este în măsură să rupă această unitate. Cu cât mai devreme vor înţelege acest lucru, cu atât mai puține forţe vor irosi”.


Salutându-l pe ÎPS Mitropolitul Vladimir, Patriarhul Kiril a declarat că în pofida faptului că moldovenii nu vorbesc o limbă slavă, Republica Moldova este considerată de Patriarhia Rusă partea componentă a Sfintei Rusii, care nu este un concept etnic, sau politic, ci unul spiritual.


„Ne rugăm pentru Republica Moldova, pentru prosperitatea poporului moldovenesc, ca orientarea politică a Republicii Moldova să ajute la păstrarea unității Sfintei Rusii” – a mai spus Patriarhul Kiril.

Sursa: UNIMEDIA

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ma rog la bunul Dumnezeu, sa va faca sa va dati seama... (SORIN)

LeTUM spunea...

Moarte ocupanților !

Anonim spunea...

Inca o incercare de a convinge romanii basarabeni ca sunt moldoveni si incerc sa intaresca relatiile cu rusia ca sa inlature Moldova de Romania...Adevarul e ca suntem romani,de la daci pina-n prezent...
Moldoveni suntem dupa regiune dar dupa etnitate ROMANI.Si nu ascultati toti ratatii astia care va duc in eroare ca tare e-au placut comunismul de pe atunci,si nu se gindesc astia la spiritualitate si la tot ce spun ei... (Vadim)

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: