Diplomatul român ar fi fost interesat de dislocarea trupelor ruseşti în Transnistria

18 august 2010


Diplomatul român Gabriel Grecu, acuzat de spionaj la Moscova, era interesat de dislocarea militarilor ruşi în Transnistria, relatează, marţi, lenta.ru.

Moskovski Komsomoleţ notează că, în cadrul investigaţiei cazului de spionaj, a fost reţinut un militar rus, aflat sub anchetă. Publicaţia scrie că cel reţinut a fost recrutat de predecesorul lui Gabriel Grecu, fostul prim-secretarul al departamentului politic la Ambasada României la Moscova, Dinu Pistol.
Potrivit Interfax, care citează Serviciul Federal de Investigaţii, înainte ca Grecu să fi fost reţinut, cetăţeanul rus care colabora cu acesta s-a adresat serviciului secret de la Moscova. 
El a comunicat contraspionajului rusesc că un diplomat i-a solicitat transmiterea unei informaţii secrete şi i-a propus ajutorul în demascarea acestuia.
Potrivit RIA Novosti, predecesorul lui Grecu în postul de prim-secretar al Ambasadei, Dinu Pistol, care a părăsit Rusia în 2008, aduna materiale similare despre situaţia din Moldova şi din Transnistria, precum şi informaţii compromiţătoare despre înalţi oficiali din autroproclamata republică transnistreană.

Sursa: Agerpres

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: