De 10 ori mai multe cereri pentru cetăţenia română - majoritatea din partea moldovenilor

17 august 2010
De 10 ori mai multe cereri pentru cetăţenia română - majoritatea din partea moldovenilor

În primele şase luni 53.000 de persoane au depus cereri pentru cetăţenia română, astfel, numărul cererilor de acordare a cetăţeniei române a crescut de zece ori în prima jumătate a acestui an faţă de aceeaşi perioadă din 2009. Majoritatea solicitărilor vin din partea moldovenilor.





Potrivit Autorităţilor române pentru Cetăţenie, în primele şase luni ale anului 2009, numai 5.000 de oameni şi-au depus dosarele în acelaşi scop.

Creşterea bruscă a solicitărilor vine după modificările juridice în acest domeniu - în speţă Legea 354 din 2009. Nu mai e nevoie să fii căsătorit cu un cetăţean român şi nici nu se mai pune la socoteală o anumită perioadă în care ai locuit între Carpaţi şi Dunăre, pentru a revendica dreptul la identitatea românească, relatează România Liberă.

Printre persoanele care "au jurat credinţă patriei" se numără şi doi foşti luptători în războiul de pe Nistru, izbucnit în 1991. Cu cetăţenia română în buzunar, cei doi se vor întoarce în Republica Moldova, în satul lor de baştină - Coşniţa, continuându-şi viaţa ca agricultori.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la România Liberă

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: