Moldovenii obligați să vorbească și să scrie în limba rusă la vama cu Transnistria

19 iulie 2010
Vameșii transnistreni obligă cetățenii moldoveni care intră în regiunea separatistă să completeze fișele de tranzitare în limba rusă. Potrivit reporterului UNIMEDIA, care a încercat în week-end să viziteze regiunea transnistreană, acestuia i s-a refuzat fișa de înregistrare, care a fost completată cu litere latine/engleze, așa cum este perfectat buletinul moldovenesc, asta, deși alții au fost doar atenționați despre acest lucru pentru viitor. "Noi încă nu suntem în Europa, astfel că până când completăm în limba rusă" (n.r. indicare nume/prenume cu litere chirilice), a explicat vameșul în limba rusă. 

Reprezentantul portalului nostru de știri a replicat că în regulamentul afișat pe panou este menționată posibilitatea de completare a fișei în limba rusă și în limba engleză. Drept răspuns, vameșul a precizat: "Când o să-mi prezentați un pașaport englez, atunci veți completa în limba engleză. Acum, vă rog să completați fișa și să mergeți din nou să așteptați rândul". 

UNIMEDIA amintește că pentru a intra în regiunea transnistreană, un cetățean moldovean trebuie să prezinte buletinul de identitate și să completeze o fișă cu datele personale și să indice scopul vizitei. În timpul verii, mulți moldoveni aleg să se odihnească în Ucraina, iar regulile nescrise îi fac pe oamenii să aștepte cel puțin de două ori în rând, în unele cazuri și mai mult de jumătate de oră. 

Sursa: UNIMEDIA

4 comentarii:

oxana spunea...

castrați trebuie, prostălanii

aneta spunea...

Inraiti sunt ei acum in gaura lor de sarpe. Mult venin scuipa.

Anonim spunea...

жду не дождусь когда вы все нацики разлагаться начнёте...гниды пазорные, националисты поганые!
час вашего летального исхода уже близок!

Oleg spunea...

și căcăcioșii de la putemedia tot sînt buni, cică rusificarea e rea, iar americanizarea idioată de parcă ar fi mai bună...

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: