"Cerem de la Băsescu bani şi materiale de construcţie pentru sinistraţii din lunca Prutului, dar ne curg mucii la poarta palatului lui Putin"

19 iulie 2010
"În timp ce România face eforturi susţinute în plan extern pentru a promova interesele RM în UE, în timp ce România şi-a dezlegat punga pentru a da un grant substanţial RM (în situaţia când are probleme serioase la ea acasă), unii de la Chişinău… tot în pădure se uită, ca în proverbul rusesc. Eu sesizez aici o problemă de (lipsă) de bun-simţ şi de obraz. Cerem de la Băsescu bani şi materiale de construcţie pentru sinistraţii din lunca Prutului, pe de alta - ne curg mucii la poarta palatului lui Putin." Declarația aparține editorialistului Constantin Tănase de la Timpul de dimineață.

"Adică, cum, România e o vacă de muls? Cei care au determinat CC să anuleze Decretul Ghimpu nu s-au gândit la faptul că acest gest poate atinge sensibilitatea României? Declari neconstituţională istoria comună a unui neam - care neam românesc se numeşte şi se va numi în veci - apoi ceri de la România bani şi lemn de construcţie pentru casele sinistraţilor?", se întreabă editorialistul.

"Apropo, nu am auzit ca Rusia să fi promis moldovenilor sinistraţi măcar o rublă sau o scândură…Unora le place să-i amintească României că ar avea nişte obligaţii faţă de noi…Dar Rusia nu are nici o obligaţie, nici o datorie faţă de RM? Dacă comuniştii se burică şi se cocoşesc să rămână independenţi faţă de România, de ce nu cer bani şi lemn de construcţie de la ruşi? Poate e cazul ca acum, când am intrat într-o mare nevoie, ruşii să ne întoarcă lemnul pe care l-au tăiat pe gratis miile de basarabeni deportaţi cu care ruşii au umplut Siberia după 28 iunie 1940", conchide Tănase.

Sursa: UNIMEDIA, cu referință la Timpul de dimineață

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: