După Moldova, Georgia decretează o zi a ocupaţiei sovietice

21 iulie 2010
saakasvili
La o lună după un gest similar al preşedintelui moldovean, parlamentul georgian a adoptat o rezoluţie prin care a declarat 25 februarie ca zi a ocupaţiei sovietice. Rămâne de văzut care va fi soarta deciziei de la Tbilisi, odată ce la Chişinău Curtea Constituţională a decis că decretul preşedintelui este neconstituţional şi va fi invalidat. Pe 25 februarie 1921, Armata Roşie a intrat în capitala Tbilisi. Totodată, parlamentul de la Tbilisi a declarat 23 august, ziua semnării Pactului Ribbentrop-Molotov, în 1939, drept zi a comemorării victimelor regimurilor totalitare.

În urma acestor decizii, instituţiile statului georgian vor fi obligate să informeze publicul asupra totalitarismului şi în special asupra «Pactului Ribbentrop-Molotov, semnat de cele mai totalitare regimuri — Uniunea Sovietică şi Germania nazistă».
Presa georgiană a scris că, începând din 2010, elevii vor avea un manual intitulat «200 de ani de ocupaţie rusă», arată Lenta.ru. Manualul a fost redactat la iniţiativa unei comisii conduse de preşedintele prooccidental Mihail Saakaşvili.
dupa cotidianul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: