Ploile fac ravagii în Bucovina

29 iunie 2010

În regiunea Cernăuţi au rămas inundate parţial 17 din 65 de localităţi afectate de calamităţile naturale, inclusiv 7 obiective sociale, 140 de case de locuit şi 79 hectare de terenuri arabile din 348.
Potrivit informaţiei Ministrului pentru situaţiile de urgenţă, au rămas fără alimentare cu gaz două localităţi, au fost deteriorate 11 poduri şi 4 mii metri de diguri de apărare. Afară de aceasta, în rezultatul activizării proceselor de alunecări de teren a apărut pericolul deteriorării a 23 de case de locuit în raioanele Chiţmani, Vijniţa şi Storijineţ. Se aşteaptă creşterea debitului apei râului Nistru lângă oraşul Zaleşciki, ceea ce pune în pericol inundarea terenurilor agricole şi a unor localităţi. La lichidarea consecinţelor stihiei participă peste 800 de persoane şi 152 de unităţi de tehnică. În satele Marşinţi şi Tărăsăuţi, raionul Noua Suliţă, decurge evacuarea temporară a populaţiei.

3 comentarii:

Anonim spunea...

săracii oameni :(

Doinița spunea...

Undeva se vede și nepăsarea autorităților ucrainene față de teritoriul dat. Există metode de prevenire a acestor inundații.

Dragoș Galbur spunea...

În fața forețelor naturii nu există arme !

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: