Sanatorii în loc de închisoare

16 mai 2010
O noutate cel puțin indignantă în opinia mea a apărut în mass media. După faza cu restabilirea în funcție a milițienilor criminali acum și mai nou, li se crează un centru de reabilitare și li se acordă și compensații bănești. Paralel cu tot pupatul în fund al guvernării pentru milițieni, cineva din actuala conducere încearcă disperat să monitorizeze și să țină sub papuc tinerii care au participat la evenimentele din aprilie 2009. Eu cred că e o mare greșeală și un fel de dat în bară pentru actuala guvernare, din simplu motiv că în apropiata luptă cu comuniștii (intrați deja în campanie electorală), AIE-ul nu va mai avea susținerea tinerilor de altă dat. Recent a parvenit în rîndul naționaliștilor știrea că suntem în vizorul SIS. Nu-i nou, suntem urmăriți de ani de către SIS, acum însă cică s-au luat serios de noi. Că la mine telefonul se ascultă, mai înțeleg, e normal, se tem de mine, dar nu înțeleg de ce se ascultă și se urmăresc persoane neimportante de 18-19 ani, la care le tragi o palmă și-i cîrligi ?! Hmmm, nu-i înțeleg pe cei din organe(!) ce vor de la noi și de ce nu ne dau pace, iar răspunsul ar fi am următorul, că dacă se întorc comuniștii vor avea nevoie de noi, naționaliștii români din Basarabia, ne vor plăti cu bani mari și ne vor pune să aruncăm cu pietre în Ghimpu, Filat, Lupu și Urecheanu, că doar noi suntem cei mai mari criminali, provocatori, instigatori, spioni din Serbia și tot noi suntem deținuții de la penitenciarul din Cricova, ah, uitasem, tot noi avem acasă hărțile Chișinăului și mai avem și balconul plin cu coctailuri Molotov. Eh, suntem în sec. 21, școala KGB nu mai e atât de actuală dar mă rog. Terminați-o odată cu spionarea, ascultarea telefoanelor și restul prostiilor, că altfel deveniți voi provocatori și nu e bine. Nu știu cine l-a băgat pe Gheorghe Mihai în funcție, dar nu cred că e corect ca după ce am ajutat actuala guvernare să ajungă la putere, ei să vină și să ne tra(t)deze în halul ăsta. Vorbeam chiar azi cu un camarad, mai ”bine” era cu comuniștii că măcar aveau motive să ne urmărească iar noi avem și noi motive să fim frustrați, căci mai bine frustrați decât trădați. Și ca să ne umilească cu totul pe cei care am participat la evenimentele din aprilie, le construiesc centru de reabilitare și dau bani la criminalii lui Boboc doar că degrabă îs alegerile și trebuie cumva să le cumpere demintatea și voturile la milițieni. Urât domnilor, urât.

Toți polițiștii care au avut de suferit în urma evenimentelor din aprilie 2009 au fost despăgubiți material, iar în viitorul apropiat va fi creat un centru de reabilitare psihologică pentru acești polițiști. Potrivit Comisiei guvernamentale pentru identificarea persoanelor civile şi poliţiştilor care au avut de suferit în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009, toți polițiștii au fost despăgubiți și nu solicită alte compensaţii materiale. Sumele de despăgubire au fost diferite, în dependență de grad și traumele căpătate în urma protestelor violente din aprilie trecut. Președintele comisiei, ministrul Justiției, Alexandru Tănase, a declarat, în cadrul ședinței Comisiei, că acţiunile de reabilitare psihologică a poliţiştilor sunt necesare pentru a-i ajuta să-şi exercite „într-o manieră echilibrată funcţiile lor în structurile de forţă, în special, ţinând cont şi de faptul că aceştia sunt supuşi riscului de a se confrunta frecvent cu situaţii de stres cu un grad înalt de intensitate”. În acest sens, Alexandru Tănase urmează să aibă consultări cu instituţiile de resort pentru a identifica soluţiile optime de reabilitare psihologică a tuturor categoriilor de victime a evenimentelor din aprilie 2009. Subiectul va fi pus în discuție la următoarea şedinţă a comisiei.

2 comentarii:

Anonim spunea...

PERFECT!

Banu Maracine spunea...

La voi ca si la noi... Bun venit in Europa democratica. Va fi dificil sa sesizati diferenta fata de URSS. Noi inca ne mai chinuim...

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: