Mișcarea Național Creștină sărbătorește Ziua Independenței României

11 mai 2010
De ziua Proclamării Independenţei României ( 9 mai 1877), militanţii Mişcării Naţional-Creştine, ca şi în anii precedenţi, s-au adunat la cimitirul Eroilor Armatei Române din Chişinău ca să comemoreze ostaşii căzuţi pentru Credinţă, Neam şi Patrie. În această zi, alături de tinerii naţionalişti, au fost cei care au luptat şi au vărsat sânge pentru Patrie în conflictul din Transnistria.

Cucerirea independenţei de stat a României este rezultatul efortului economic şi militar al poporului român şi, deopotrivă, al demersurilor diplomaţiei româneşti făcute în etapa premergătoare, în timpul şi după consumarea Războiului de Independenţă din 1877-1878. Situaţia politică din Sud-Estul Europei se deteriorase puternic: în iulie 1875 izbucnea răscoala populară din Herţegovina, în august se ridica la luptă populaţia din Bosnia, în aprilie 1876 se răsculau bulgarii, iar în iunie 1876 se declanşa războiul dus de Serbia şi Muntenegru împotriva Porţii Otomane. În plus, insurgenţii erau ajutaţi – succesiv sau concomitent – cu agenţi, bani şi armament atît de Imperiul Austro-ungar, cît şi de Imperiul Rus, amîndouă interesate în escaladarea conflictelor, în vederea diminuării puterii Imperiului Otoman.

Manifestîndu-şi sprijinul cu popoarele balcanice răsculate, guvernul Principatului României şi opinia publică şi-au exprimat, prin canalele diplomatice şi prin intermediul întregii prese româneşti, solidaritatea cu lupta de eliberare a popoarelor respective.


lupta-ns.info

2 comentarii:

Ion Negoiaş spunea...

http://buzau.nouadreapta.org/2010/05/11/noua-dreapta-ramnicu-sarat-la-dezvelirea-bustului-lui-grigore-vieru/

Mihai Tuburlui spunea...

Ehe!!! Locul este mai curat decat anul trecut cand am gasit doar gunoaie. Felicitari pentru actiune!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: