Despre Jurnal TV

13 martie 2010
De două zile n-am scris pe blog şi pa-bah! au căzut ratingurile! Am ajuns ieri la 79 de vizite. Mda.... e greu să-l ţii sus, cu mult mai complicat ca altă chestie de care se plîng bărbaţii. Ei da' astea-s doar cifre, hai să trecem la fapte.

Ce s-a întîmplat în ultimul timp? S-au lansat televiziunile mult aşteptate de toţi (Publika încă doar la nivel de publicitate, dar totuşi auapărut imagini pe frecvenţă) - Jurnal TV şi Publika TV. Urmăresc "jurnalu'" şi să ştiţi că nu-i bine deloc. E frumos ambalajul în care a fost învelit (despre asta un material aparte), poate cel mai frumos la moment dar, e de proastă calitate conţinutul, din păcate. Explic.

Minusuri - Jurnal TV

Principalu' minus al televiziunii de ştiri 24/24 este fluxul întîrziat de ştiri. Şi la Jurnal TV este o mare problemă cu acest lucru. Exemplific (ştiu că voi fi "mîncat" de "rechinii" susţinători ai democraţiei): cum poţi da, în dimineaţa Oscarurilor, la ora 9(!!!) informaţia de acum 5 ore în urmă, dacă deja peste tot pe net găseşti ce premii s-au dat?! Nu, Jurnalul, prin gura Luciei Roşca, ne anunţa, la 9, 10 şi chiar 11 ziua că premiul pentru "cel mai bun actor de plan secundar" a ajuns Christoph Waltz! Şi atît, de parcă celelalte premii nu se acordaseră încă!
Şi asta într-un buletin de ştiri care a ieşit pe post, cu vreo 5 ore după sfîrşitul evenimentului!

A doua problemă a celor de la Jurnal TV, este de ordin tehnic, care cuplată cu lipsa de experienţă în faţa camerei din partea prezentatorilor, dă nişte rezultate înfiorătoare. Şi aici nu vorbesc despre pauzele intevenite în momentul în care dispărea, probabil, imaginea de pe prompter, ci despre aşa bîlbîieli deranjatoare ca cea comisă de fetişcana responsabilă de rubrica "cultură" la emisiunea matinală, atunci cînd ea, de altfel în aceeaşi dimineaţă de după "oscaruri", a citit, cu interjecţiile de rigoare, aceeaşi frază de 4 ori(!!!) consecutiv! Iaka na - poftim!

O altă mică problemuţă este prezenţa repetată a greşelilor gramaticale şi stilistice din promo-urile televiziunii, mai ales atunci cînd prezintă caravana lor naţională. Lasă, mai înţelegem noi atunci cînd, în publicitateala detergentul Bingo, "glasul" ne anunţă că "Bingo s-a perfectat, dar preţul a rămas acelaşi!" şi alta e cînd se fac greşeli de acest gen la televiziune, şi mai ales la una care presupune a aduca tînăra generaţie.

Plusuri - Jurnal TV

Fără îndoială - logo-ul! Este cel mai tare logou de pe piaţa de advertising de la noi! Dar despre asta într-un material aparte, unul care va trece peste logotipurile tuturor televiziunilor de la noi.

Tinerii - reprezintă al doilea plus al televiziunii. Unul care e cu două capete şi totuşiplus. Da, fac greşeli copilăreşti, se bîlbîie, gîfîie ca nişte copii obijduiţi după plîns atunci cînd li se închide imaginea de pe prompter şi nuştiu ce să facă dar - ei sunt viitorul, iar politica "jurnalului" este una care merge pe mîna acestor tineri. Pentru asta - bravo, cu toate că vor avea de suferit la capitolul concurenţă cu Publika - acolo sunt băieţi cu experienţă şi asta va trage a cîntar.

Deschiderea pentru public. Adică vrei ceva să ne zici - viino şi fă-o! Am impresia că pînă şi eu, o persoană căruia nu-i place televiziunea, aş putea să-mi "trag" părerea şi să fiu dat pe post, dacă zic ceva interesant, ceea cereprezintă un lucru inedit pentru posturile TV de la noi.

Aaaaaa, şi să nu uit - prezentatoare principală de la ştiri! Îmi scapă numele dar, este fără îndoială cea mai tare la moment din ceea ce avem noi înaceastă materie. Veruţa - ochii mari, ai de la cine învăţa că nu doar fizicul contează!

Aştept Publika să înceapă lucrul şi sper că acolo voi găsi mai puţine lacune (Da' nu vreau eu să le găsesc, dar dacă sunt!), că doar spre asta tindem - să perfecţionăm mass-media autohtonă, fiecare cu ce poate :-)

3 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

Personal imi palce si-mi convine jurnalTV, in pofida tuturor criticilor !

Anonim spunea...

Prea mult tam tam la jurnal tv in favoarea liberastilor !

Andrei Cebotari spunea...

e cea mai ok televiziune de ştiri din MD...are şi ea cusuri...dar mai bună la noi nu găseşti...!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: