Ruşii din Moldova: Nu avem condiţii ca să învăţăm limba română!

28 martie 2010
În Moldova nu sunt create condiţiile adecvate pentru studierea limbii române de către vorbitorii de limbă rusă. La această concluzie au ajuns participanţii conferinţei anuale a cetăţenilor Federaţiei Ruse care locuiesc în Republica Moldova. "Dacă statul ar fi cointeresat ca ruşii să înveţe limba, atunci ar fi elaborat programe, ar fi pregătit profesori şi bineînţeles, am învăţa, cunoaşterea oricărei limbi este un avantaj", a declarat preşedintele consiliului coordonator al comunităţii şi organizaţiilor ruşilor din Republica Moldova, Piotr Donţov.

Prezent la întâlnire, ambasadorul Federaţiei Ruse în Moldova a spus că vede soluţionarea problemei prin elaborarea unei politici corespunzătoare: "Cred că soluţia acestei probleme este elaborarea de către Republica Moldova a unei politici de stat în această privinţă şi să susţină această politică nu doar financiar, ci şi prin crearea unui sistem de studiu".

"Faptul că statul trebuie să elaboreze şi să promoveze această politică a fost discutat în cadrul unei mesei rotunde, care a avut loc în ajun. S-a pus în discuţie faptul că statul va elabora un program şi o politică de studiere a limbii de stat", a declarat directorul Biroului Relaţii Interetnice, Elena Beleacova. Conform Constituţiei, în Republica Moldova, oficială este limba moldoveneasca. Şase la sută din populaţia ţării este de etnie rusă.
publika.md

PS: Bine ca eu am putut s-o invat singur afara in copilarie...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Avem conditii,dar numai p/u MOLDOVENEASCA!!!Nu vrem romana!!!

Anonim spunea...

Мы не хотим учить ваш язык, не умничайте =))

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: