Ministerul Justiţiei a refuzat înregistrarea Asociaţiei Obşteşti Noua Dreaptă

13 martie 2010
Ministerul Justiţiei comunică că a luat decizia de a refuza înregistrarea statutului Asociaţiei Obşteşti „Noua Dreaptă». Asociaţia Obştească „Noua Dreaptă», creată la 01 octombrie 2009, a depus actele pentru înregistrare la Ministerul Justiţiei la 18 februarie 2010. Examinând actele prezentate, Ministerul Justiţiei a constatat un şir de deficienţe în dosarul actelor depuse pentru înregistrarea Asociaţiei Obşteşti „Noua Dreaptă».Un aspect aparte care a trezit îngrijorarea Ministerului Justiţiei îl constituie informaţiile apărute în presă din care rezultă afilierea unuia din fondatorii asociaţiei menţionate la doctrina Mişcării „Noua Dreaptă» din România, care promovează un mesaj extremist şi xenofob, susţinând principiile mişcării legionare.

Având în vedere faptul că, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. (1) din Legea cu privire la contracararea activităţilor extremiste, în Republica Moldova se interzice înfiinţarea asociaţiilor obşteşti ale căror acţiuni au ca orientare desfăşurarea activităţii extremiste, Ministerul Justiţiei a respins cererea de înregistrare a Asociaţiei Obşteşti „Noua Dreaptă».

www.zdg.md

15 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

Mai mari prosti ca la MJ nu exista pe fata pamantului. Care extremism maaaai ? De unde?! Aratati dovezile? Imi inchipui ca cei 5-6 oameni din ND Basarabia au facut ceva activitati extremiste, pe dracu. Pur si simplu au ajuns si liberalii si democratii sa se teama da ce-or sa zica comunistii, da ce-or sa zica oamenii etc. PROSTILOR !!!

SOLIDAR CU ND !

Igor Caraman spunea...

Pai parca spuneati ca ND Basarabia s-a unit cu MNC ? Ce naiba se intimpla acolo ? Pentru ce MJ sa inregistreze ND daca ND e deja MNC ! Cel putin eu asa am inteles, desi sunt un pic confuz.

Dragoș Galbur spunea...

Aham, si eu la asta m-am gindit si n-am inteles-o !

Twitter Moldovean spunea...

aţi înţeles ce înseamnă democraţie? Se poate tot ce ţi se permite! Încet dar sigur - democraţia pică!

Anonim spunea...

NMC IS NEXT :(

Sergiu spunea...

Noua Dreapta din Basarabia, a depus actile la MJ, inainte de a fi unifecarea MNC cu ND.
Mergem inainte! TLC!

Andrei Cebotari spunea...

io am înţeles că Nd de la Chişinău s-a desformat...iar foştii membri a ND au aderat la MNC...şi za?

Sergiu spunea...

MNC ca si ND, este doar o haina juridica a miscarii nationaliste. Oare conteaza cum te numesti? Sau conteaza ce faci pentru Neam si Patrie?
Haideti sa nu vorbim despre desfiintarea sau infiintarea... Neam unit! Si cred ca este terminul cel mai corect!
Unitate, ia ne va da biruinta! Sacrificati totul pentru unitatea! Caci doar uniti vom birui!
TLC!

Stefan1488 spunea...

Sergiu esti euforic cand vorbesti despre "unitate". Ce nevoie are MNC de 5 oameni ai ND Basarabia?
Niciuna.
Toatul e o mare pacaleala de imagine din partea ND si o mare bataie de cap pt MNC.

Sergiu spunea...

Draga frate Stefan 1488, MNC ca si Tara noastra are nevoie de ori ce om care vre sa lupte pentru Dreptate, Credinta, Neamul si Patrie! Chiar si daca ar fi fost 1 singur, eu voi primi pe ala ca pe un frate!
In prezent, noi trebuie sa ne gandim nu la cee cati suntem, sau cum ne numim, ci, ce putem face noi tineri pentru pamantul stramosesc, cum putem noi ajuta Patriei, dar cel mai important, cred eu, Bisericii noastre, sa aparam Ortodoxia!

shoshon spunea...

ND, MNC si alte organizatii pot pica dar noi vom ramine... dar ar fi bine ca liderii acestor organizatii sa aduca lumina in ceia ce se intimpla (oficial), pentruca doar asha oamenii vor putea adera fara frica ca vor vi nishte marionete a liderilor care au alt scop. (ex. eu: nushtiu nimic de MNC respectiv nici nu pot face parte din ea)

Sergiu spunea...

Draga shoshon, miscarea noastra este mult mai mult de cat o organizatie inregistrata etc.. Este o fratie! Tu spui de lideri, dar se vede ca nici nu teai interesat de viata in miscare. Find lider, eu nu pot sa fac cee ce vine mie in cap. Exista principii si legi a miscarii, orice hotarare legata de cursul sau activitate a organizatiei intregi se descuta cu toti membrii miscarii. Ori ce membru poate veni cu initiativa etc.. La noi nu exista liderul pe o viata, azi sunt eu, mane daca eu voi fi un conducator rau, va veni altul. In miscarea noastra, liderul nu este cel ce are mai multe privilegii, ci cel ce are mai multe obligatiuni. Sa intalegi, pe noi nu uneste forma juridica a organizatiei, ci DRAGOSTEA si CAMARADENIE. Noi nu suntem impreuna finca gandim la fel ci pentru ca simtim la fel. Simtim dragoste fata de Dumnezeu, Neam si Patrie! Lupta pe care o ducem noi nu se incadreaza doar in ramcile unor legi statale sau certificatului de la MJ.... Este o lupta Sfanta pentru idealurile nationale si Credinta! Lupta aceasta am dus pana la inregistrarea MNC, in prezent si chiar daca MNC nu va avea un statut juridic noi vom lupta!

Anonim spunea...

Stefan1488, poate ca importanti nu sunt cei 5 sau 50 de oameni ai ND Basarabia ci important e ce reprezinta Noua Dreapta in Romania de azi si in Romania Mare de maine ;)

Da-ti jos ochelarii de cal si urmeaza linia orizontului ;)

shoshon spunea...

Sergiu, asta am shi vrut sa aud, cum am zis, eu, un cetatean de rind nushtiu nimic despre MNC si cine stie, poate ideologiile noastra coincid dar daca nu va cunosc ideologia (sau manifestul, tendintele) nu pot face parte din ea, da sta e bine sa informatii oamenii ca sunt sigur ca daca duceti o politica mai activa de informare atunci shi adepti vor fi mai multi

Anonim spunea...

draga shoshon, vreau sa te informez ca limbajul folosit de tine in comentarii este ca o isulta adusa limbii romane.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: