RUȘINE !!! "Frate, frate, da' brânza-i cu bani"

10 februarie 2010
Inca un exemplu al faptului ca Senatul tarii este incapabil sa asculte vocile fratilor basarabeni din Republica Moldova.
Asa cum va spuneam aici: http://www.urbaniulian.ro/2010/02/09/legea-vizand-usurarea-intrarii-in-romania-a-fratilor-basarabeni-discutata-la-10-februarie-in-plenul-senatului/ in plenul Senatului de astazi s-a discutat initiativa mea legislativa care prevedea exceptarea aplicabilitatii conditiilor referitoare la prezentarea documentelor prin care se face dovada existentei unor mijloace corespunzatoare, atat pentru intretinere pe perioada sederii pe teritoriul Romaniei, cat si pentru intoarcerea in tara de origine, pentru solicitantii de viza cetateni ai Republicii Moldova.
Proiectul de lege era util si necesar pentru ca :

- fratii basarabeni sunt intre cele mai sarace natiuni din Europa geografica, si a le pretinde sa demonstreze ca detin suma de 500 de euro pentru a primi viza de Romania constituie o bariera in scopul liberei circulatii

- sunt alte state tot din UE [Cipru, Ungaria] in care basarabenii pot intra fara sa demonstreze ca detin sumele de bani necesare intretinerii lor, astfel incat este aberant si ilogic ca tocmai Romania sa mentina aceasta interdictie.Culmea este ca nici Guvernul nu a sustinut acest proiect de lege, astfel incat s-a trecut la vot in Plenul Senatului si proiectul de lege a fost respins cu 37 de voturi impotriva [ PSD si PNL ] si 33 voturi pentru [ PDL si UDMR].O zi rusinoasa pentru Romania si pentru Parlamentul National.O sa public si dezbaterile din Senat asa cum au fost inregistrate pe camerele video, si cred ca lista celor 37 care au votat impotriva trebuie facuta publica ca sa stie si alegatorii pe cine au trimis in Parlament

Autor: Urban Iulian
Sursa: www.urbaniulian.ro

16 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

Base balabol inca odata !

Andrei Cebotari spunea...

să-i bag în pzdms...pederaşti!

Ultimul samurai spunea...

Mi-i greata ! S-a umplut paharul, duca-se dracului de birocrati parsivi si corupti... Daca asta e fratie apoi mai bine singur !

Vlad Durnea spunea...

Pana si UDMR au votat pentru, iar PSD-PNL impotriva!

Oleg Ciubotaru spunea...

P.S. Poate asta Grigore Petrenco i-a convins? :)

Oleg Ciubotaru spunea...

Lasati voi fishka cu fratii, cine striga frate mai tare? Corect cel care are nevoie, adica noi.
Cind vom avea curajul si insistenta sa facem la noi sa fie normal!?

Ori asteptam sa ni se arunce ca la ciini cite un os (fonduri, favoriri de la "frati") ori ne apucam de treaba!

Victoria Onilov spunea...

tocmai asta incercam sa zic: calea trebuie sa ti o croiesti singur, daca se gaseste sa te ajute cineva bine, daca nu cauti alte solutii, cersitul starpeste din demnitate. Pana la urma daca asta e regula, asta este o repectam si prezentam in continuare cei 500 de euro...
cat despre cine si cum a votat, alea iacta est... rezultatul e cel care conteaza ;)

Cristina Cernei spunea...

ce pacat..:(

mircea spunea...

a fost o vreme cand s eputea trece numai cu buletinu .
si ce .
regula asta e pentru toti cetatenii din afara spatiului shengen .
si ungurii din 2004 pana in 2007 au avut acelasi statut ca si romanii ( ma refer la cei cu cetatenie romana ).
daca nu vi se da ceva gratis sau ce vi se pare voua corect gata nu mai sunteti romani ( etnic vorbind ).
parca e o moda sau facuti la apelu de seara romanii astia . si cati din cei ce se declara romani chiar sunt . sau cati din cetatenii rm se declara romani sau altceva ? ....:(

Daniel Moscalenco spunea...

fiti atenti. contra a votat pertidul lui geoana si antonescu. la altceva nici nu ma asteptam.

Tiberiu spunea...

Aste e inca o demonstratie ca politicienii sunt niste curve care provoaca greata.Ma uit si la commenturi si la fel de tare imi este greata,oare de ce??In primu rand pentru ca padure fara uscaturi nu este nicaieri.2:Cica striga mai tare frate alacare are nevoie,pai ala nu e patriot adevarat ci doar un oportunist.

Dragoș Galbur spunea...

Sincer, deja mi-e in pula de toata politica asta din spatiul romanesc. Vreau Unire prin limba, cultura si cuget, in rest, mi-a bori de toti asa numitii politicieni care-si vind demnitatea pe niste hirtii de valoare !

Tiberiu spunea...

Asta e frate,Unire prin limba,cultura si cuget.Hai sa ne pisam pe avantajele economice :D

Wessel spunea...

In primul rand, titlul acestui material este complet fortat. NU se cer banii respectivi, nu ii ia nimeni, e doar o dovada cacel ce intra in Romania au suma respectiva pentru intretinere, deci textul cu "branza pe bani" e aiurea.
A fost vorba de o razbunare din partea celor pe care i-ati ajutat sa ajunga in opozitie :D si va multumim.
Unirea nu cu ei se face, nu cu politicienii ci in contra lor!!! Ei au fost cei ce in trecut ne-au despartit si ei ne tin acum despartiti. Daca ei si-ar dori Unirea, anul asta fratii ar trai in acelasi stat. Ei sunt parte a dusmanului.
Unirea o facem noi, patriotii, nationalistii de pe ambele maluri ale Prutului si o vom realiza negresit. Nu numai in limba, cultura, economic ci si administrativ, Dragos. Este foarte important, fara asta nu se va ajunge nici la unitatea spirituala.
Sa ne vedem cu bine, curand. ;)

Dragoș Galbur spunea...

Wessel, fii sigur daca ne unim prin cultura, limba, simt, administrativ e floare la ureche ;)

Wessel spunea...

Nu ai sanse asa Dragos. Ai nevoie de protectia administrativa si militara a unui stat mare (cum e totusi, Romania). E greu ca Republica Moldova sa reuseasca singura redresarea economica, morala sams cand are atatea probleme ca de exemplu imigratia spre Vest. La problemele din stanga si dreapta Prutului trebuie sa gasim raspunsuri comune. Iar Unirea administrativa ar aduce un nou suflu si noi orizonturi de la est la vest si de la nord la sud... poate pana in Timoc si chiar Pind. :)

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: