Condamnăm comunismul sau comuniştii ?

5 februarie 2010
Cred, că de acum toţi sunt cu capul tobă de ştirile surselor de informare în privinţa condamnării comunismului . Din păcate, se vede că doar cu asta şi ne vom alege , câte doi saci plini de vorbe goale de fiecare persoană.A fost un proces similar în dreapta Prutului declanşat şi susţinut de Băsescu. Vreau să întreb conaţionalii noştri care trăiesc în România: ce au obţinut în urma condamnării comunismului în Romania ? A fost măcar o persoană trasă la răspundere pentru careva fapte din acea perioadă ? Măcar un torţionar din peroada comunistă a simtit 10% din ce a făcut el jertfelor sale ? Măcar una din jertfele comunismului a simtit o careva plăcere de la aceste vorbe goale ? Urmaşilor torţionarilor din acele timpuri le-a fost tăiata calea spre putere şi bogăţie, croită de părinţii lor din trupurile jertfelor ? Măcar una din rudele victimelor revoluţiei a simţit că moartea celui apropiat nu a fost în zadar şi fosta clasă conducătoare a fost debarcată de la putere ?

Acum aceaşi poveste la Chişinău , va ieşi un nene la tribună şi va începe a citi de pe foaie lucruri pe care noi le ştim pe de rost de la bunicii şi părinţii noştri , şi care va fi rezultatul ? Vă spun eu, nu va fi nici un rezultat . Cei care au fost mari lideri în perioada sovietică vor continua să fie mari lideri şi mai departe .

Cei care au fost autorii listelor cu persoane ce trebuiesc expropriate şi deportate în Siberia îşi văd bine mersi de treburile lor şi se bucură de vizitele nepoţeilor, care acum lucreaza în SIS şi fac alte liste sau în MAI şi când au posibilitatea mai omoară şi violează cate unu care îndrazneşte să îşi exprime dorinţa de a trăi omeneşte , poate mai au nepoţei pe la procuratură şi judecătorie care au “înfăptuit dreptatea “ şi vor continua să o facă .

Această condamnare se va face doar pe perioada anilor 17 – 90 ai secolului XX de parcă după această periaoadă comunismul nu a mai existat , de parcă cu partidul comunist nu au colaborat alte partide numite Democrate , altele şi Crestine , altele Sociale şi câte şi mai câte forţe nu au colaborat şi mâncat pâine din mâna ucigaşilor ? Pe lingăii şi şacalii care au slujit comuniştii îi va condamna cineva ?

Sursa: Blogul lui Ion Tcaci

3 comentarii:

Ultimul samurai spunea...

Da, bine zice Ion, cred ca s-a cam cuferit Ghimpu creand comisia asta fara de rost, care-i sensul sa condamni comunismul pina la ind. Moldovei? Pe astia treb de ras da nu istorie...

Dragoș Galbur spunea...

Nu poti scoate in afara legii un partid de opozitie, desi e absolut necesar.

mircea spunea...

condamnarea a fost facuta la vrajela . oamenii care au facut ,,condamnarea " sunt fosti sau fii unor fosti mari comunisti .

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: