Doisprezece pentru televiziune

16 februarie 2010
Mă iau forii cînd mă uit peste lista cu candidaţii la funcţia de director Moldova 1. Şi nu că ar lipsi oamenii, cu adevărat buni de acolo, ci pentru faptul că realizez foarte bine că ăştia nu au nicio şansă. Şi doare mai tare decît mă aşteptam, mama dracului! Iată lista:

Brega Ghenadie
Lavric Aurelian
Grosu Alexandru
Ciubotaru Gheorghe
Grajdean Oleg
Stratan Ecaterina
Josanu Efim
Bîrsan Gheorghe
Surdu Mircea
Mihailov Mihail
Frumusachi Valeriu
Sîrbu Angela

Cine-mi spune ce caută în această listă Ghenadie Brega? Da', în general,cine e ăsta, mă? Fratele unui alt Brega, care cică mai e şi om de telviziune? Şi ce l-a făcut mama director de televiziune? Ce-a făcut el în viaţa sa de merită măcar să fie pe aşa o listă? A, da, e democraţie, pot toţi să se înscrie în concurs! De unde atîta tupeu?!

Tot aici mai sunt şi din ăia care dacă vin la putere (probabil ei şi vor veni) săştiţi că nu se mai schimbă niciun rahat în ţara asta! Aici vorbesc despre Frumusachi, în primul rînd, completat de alte nume de familie, puse aici de dragul decorului (Mihailov, Grosu, Ciubotaru, Grăjdean). Păi cum să pui în listă un om care a stat pe "labele din urmă" tot timpul aflării sale la TVM? Nu ştiu, ceva aberant se întîmplă!

Favoritul meu, şi aici aleg după tendinţele pro-democratice şi patriotice, este, frăr îndoială, Efim Josanu. Un mare om şi un profesionist desăvîrşit, care mai are şi o experienţă foarte mare. Îi mai cunosc pe Gheorghe Bîrsan şi Aurelian Lavric, pentru care aş băga mîna în foc - sunt, şi ei, doi promotori înverşunaţi ai românismului şi pe deasupra mai sunt şi patrioţi. Îi cunosc foarte bine pe toţi trei, de primii doi mă leagă chiar o prietenie destul de veche, anume de aceea sunt sigur de ce vorbesc.

Dacă cineva va crede că-i doar o părere subiectivă ceea ce expun eu aici (da' de ăştia vor fi, cu siguranţă), atunci să ştiţi că DA - este o părere subiectivă, dar una bazată empiric pe cunoştunţele mele. Este mai mult o dorinţă de stăvilire a tăvălugului care s-a pornit la vale odată cu numirea lui Marin în funcţie de preşedinte, în dauna lui Osadcenco.

8 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

Iar pidaru de brega se baga, ia uite bre ce se baga ca musca in cacat peste tot. Alo, NU o sa fie pidarii la putere in tara asta !

Anonim spunea...

Nu cred ca cineva de la oras se mai uita la TRM, las macar pe smirnov sa-l puna director !

Igor Caraman spunea...

Iar nespalatul pretinde la posturi !

mircea spunea...

parca ne doream democratie ( sau nu ? ) . pentru unii muma si pentru altii ciuma .
oricine are dreptul sa candideze .
ar fi bine sa judecati dupa competenta si fapte nu dupa cum si-o trage ( el/ea se fute in cur si ia mue nu eu/noi )

postul public nu e public si aprtine puterii ( oricare ar fi e a ) iar in rm nu e democrtaie ( puterea celor multi ) ci aristocratie ( puterea celor putini ) .asta ca sa stim unde ne aflam .
ATENTIE!!! aici ( democratie sau aristocratie ) e vorba de cine detine putrea si hotaraste soarta si viata cetatii NU despre eficienta sau alte rahaturi .

in alta ordine de idei toate grupurile media au un patronat ( comunist , capitalist , religios )
ce au anumite intrese care de cele mai multe ori nu corepund cu intresele fraerilor ce se ,,infromeaza " de la ei .
la fel angajatii au si ei slabiciunile lor ( materiale sau emotionale respectiv sunt subiectivi ).

parerea mea...

mircea spunea...

..ci apartine..ea..democratie..puterea..interese..corespund..interesele..

Dragoș Galbur spunea...

Mircea, fiuuuu ))) hehehe))

Anonim spunea...

la "shashlik" tati ciinii vagabonzi,,,,,,,,)

Dragoș Galbur spunea...

șașlâcarilor ce sunteți voi ))

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: