"Să oprim prostia, jos turcomania" sau... ?

8 ianuarie 2010
„Să oprim prostia!!!”, anume aceasta este deviza grupului „Anti Pavel Turcu”, creat pe reţeaua de socializare Facebook. Grupul, în jur de 140 de facebookeri, dar în creştere permanentă, contestă piesa „Imn Eurovision” interpretată de Pavel Turcu, care pretinde să reprezinte, la sfârşitul primăverii, R. Moldova pe scena unde va avea loc concursul muzical Eurovision, la Oslo.
„Pavel Turcu este un canditat local la Eurovision 2010, etapa națională”, scrie în scurta prezentare a grupului temerarul Sergiu Grigoriev, administratorul şi creatorul mişcării virtuale „Anti Pavel Turcu”.
„Mi-e milă de el... El habar nu are unde s-a pornit... Îi aşa de naiv şi sincer... Cred că cine l-a ajutat cu piesa şi îl asigură că el cântă bine nu vrea decât să-l umilească pe bietul om... Ajunge! Lasaţi omul în pace să cânte singur acasă Eurovizzzziooon”, scrie unul dintre facebookeri pe peretele grupului „Anti Pavel Turcu”.
„E timpul pentru apariţia unui Fernando de la Caransebeş autohton. Suntem o naţiune tristă şi doar cu acest personaj putem să ne înveselim...”, scrie un alt facebooker, pro-Turcu.
E de remarcat că în comunitatea bloggerilor prestanţa interpretului moldovean Pavel Turcu este şifonată. Pe lângă colaje fotografice ironice şi chiar denigratoare, bloggerii publică texte prin care pun la îndoială valoarea piesei „Imn Eurovision” a lui Turcu, care nădăjduieşte să ajungă în capitala Norvegiei pentru a încerca să câştige trofeul Eurovision 2010.
„Eu am mai ascultat de vreo treizeci de ori Imn Eurovisionului și zic că băiatul merită vreo medalie ceva. La urma urmei, nu-i cu nimic mai rău ca muzicanți alde Moscovici, Dani sau Burghilă. Mai ales că cântărețul îi oleacă profetic („Eurooovizion — noul star se va lansa…”). Noul star s-a lansat”, ironizează bloggerul Posmotrel.
Cât despre reuşita interpretului Turcu pe scena din Oslo, bloggerul Alexandru Cozer crede mai degrabă că acesta „ar avea șanse bune la „De la 5 la 10”.
Mai în glumă, mai în serios, unii bloggeri îl susţin pe Turcu în drumul său către capitala Norvegiei. Printre aceştia sunt bloggerii Victor Ciobanu, care scrie că „nu glumeşte deloc” prin decizia de a-l susţine pe Turcu, şi Eugeniu Luchianiuc, care scrie că „pe net, Facebook şi Twitter s-a pornit turcomania, dorinţa de a-l trimite la concurs pe Pavel Turcu”. Mai mult, bloggerul Luchianiuc încearcă chiar o scurtă prezentare a biografiei interpretului, a cărui piesă pentru Eurovision „nu excelează, chiar deloc, dar... băiatul ăsta, am impresia, reprezintă toată elita muzicală din Republica Moldova”.

În acest an, la Eurovision, 39 de ţări îşi trimit reprezentanţii în capitala Norvegiei. Potrivit BestMusic.ro, Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Norvegia vor intra direct în finală pe 29 mai. Reprezentanţii celorlalte 34 de ţări vor concura mai întâi în cadrul semifinalelor Eurovision 2010, planificate a avea loc pe 25 şi 27 mai. Câte zece concurenţi din fiecare semifinală vor merge în ultima fază a competiţiei.

Autor: Ion Uruşciuc
Sursa: hotnews.md

21 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

Poveastea lui Turcu

http://www.iongrosu.com/2010/01/povestea-lui-pavel-turcu.html

Umberto Costa spunea...

mdaaa .... sunt porniţi rău ... să o dea în primul gard

Dragoș Galbur spunea...

Deci eu sincer nici nu mai inteleg nimic, fac parte pe fb din ambele grupuri. Dintr-o parte il sustin pe Pavel ca chiar imi place povestea sa, e un cetatean foarte simplu si asta bate la inima, dar pe de alta parte o sa ne facem de ris pptz ))

Anonim spunea...

Eu abia acum am reusit sa ascult aceasta piesa 'mirifica' dupa ce atatea zile nu intelegeam care-i faza si de ce se face atata tararam in jurul acesteia? Acum m-am prins - este groaznica, imi zgaraie urechea si vocea si accentul domnului Turcu.
Parerea mea este ca decat cu astfel de reprezentatnti la (I)eurovizion mai bine fara, caci ne mai facem o data de cacao (va mai amintiti de 'impecabila' prestatie a lui Arsenie si a lui Gordienco???)!
Chiar daca acest cetatean este unul simplu si poate atinge 'coardele sensibile ale sufletelelor' noastre, eu cred ca in Moldova asta mai exista oameni simpli, dar care pot si canta si au cat de cat auz muzical! Caci pana la urma Eurovizionul este un concurs de muzica si nu unul de 'Povestiri adevarate'!
Dar in general, acest Turcu fara ca sa dea un ban are parte de o promovare minunanta in mediile virtuale ;)

Anonim spunea...

il sustin..piesa ieftina ca si estrada nationala... ne reprezinta, nu?


sincer ii voi acorda un sms si rog sa-l sustinem :)

serg_tud

Anonim spunea...

Ce aveti fratilor???
incepem sa sustinem subcultura? ok, bine - ne reprezinta sa ne imbracam dezgustator, ne reprezinta sa vorbim vulgar, ne reprezinta sa avem muzica de proasta calitate, ne reprezinta sa nu avem rabdare,ne reprezinta sa ne imbulzim oriunde si in orice fel de circumstante!!! Oare toate astea inseamna ca nu trebuie sa avem dorinta de a iesi din mocirla, sa ne complacem in continuare, sa nu avem curajul sa ne dorim mai mult si sa ne multumim cu putinul, sa incurajam mereu nivelul scazut de cultura si badarania?
Va place ca-i original? si unde-i originalitatea? caci genul asta de muzica il face orice 'muzicant amator' pe la nunti, genul 'taghij-taghij'. efectiv nu imi pot explica ce anume a provocat acest val...
daca acest individ castiga preselectia nationala mie imi va fi rusine sa zic ca sunt din Moldova...

Anonim spunea...

il sustin ca forma de protest fata de intreaga preselectie nationala...am ascultat toate piesele si TOATE sunt de rahat... din tot rahatul aleg cel care mi-a provocat zambetul :)

sustinerea mea nu presupune dragostea mea fata de muzica pietii centrale... e o forma de razvratire (sa-i zicem asa :)

si in final IEurovizzziiiiooon :)

serg_tud

Anonim spunea...

..desi ,Victoria, sunt in totalmente deacord cu tine... dar tii minte cum au invins formatia rock Lordi cu Hard Rock Halleluia? a fost la fel un protest, dar la nivel european :)

serg_tud

Anonim spunea...

Sergiule,
si in 2001 s-a votat in semn de protest fata de celelalte partide si 'radi pricola' cum se exprimau tinerii pe atunci si a iesit cu scandal: 8 ani de zile tot ne-am 'pricolit' :D:D
Ei este cam aceeasi situatie doar ca nu e in sfera politicului, ci a 'Show-bizului' haha.
Imaginati-va ce PR, ce Brand de tara ne face prin trimiterea lui Turcu in Norvegia?! nu ca am fi avut un brand de tara pana acum. Pana la urma Eurovisionul consta si in ati promova tara, dar nu in a o face de rusine!
acest BARD va fi capul 'mistocarelilor' mai ales peste Prut (cei din RO vor face haz de iemotii si ierovizion) iar restul 'ieropenilor' care habar n-au de romana alias moldoveneasca vor prefera sa isi puna niste dopuri in urechi)!

Dragoș Galbur spunea...

Eu ma abtin, votul meu va merge catre Valeria Tarasova !

http://www.youtube.com/watch?v=s0t8HuF00ks

In viziunea mea de muzician e piesa cea mai reusita dintre toate cele pretendente.

Anonim spunea...

Eu votez Turcu!!!!!

Viky, zici ca I-euroviz-Ion-u este un concurs de muzica... Pacat ca Patricia Kaas nu poate face muzica (in viziunea Europei)... Eurovisionul, pana cand, este in primul rand un concurs politic! Si pana nu se schimba ceva in acest sens, eu votez Turcu! Turcu este adevarat, nu este fake, Turcu este unicul candidat al nostru cu fata de OM! Hai cu Turcu!!!!!!!!

Anonim spunea...

Apropo, Viky mai iti amintesti de canditatul Serbiei de anul trecut? Si ce a schimbat proasta prestatie a acestuia pe plan international pentru Serbia???? Turcu e de un milion de ori mai bun!!!! Turcu este speranta noastra!

mircea spunea...

nu conteza imagine unei tari ci REALITATEA .
si concursul asta de 2 lei socialist NU iti da iti creeaza o imagine pozitiva sau negativa .
si comunistii incercau prin sport sa creeze o anumita imagine . REALIATEA era alta si nici macar nu si-au creeat acea imagine de superioritate ce o doreau . din contra .
brazilia spre ex. are o groaza de titluri moniale (sport) , cantareti , concursuri de frumusete ..castigate ..si in lume are imagine de tara bananiera .
asa ca lasati-o mai moale cu argumentul ca ,, ne facem de ras ".
in rest sustin pe pavel turcu . de ce ? in semn de protest fata de ,, cantaretii " lu peste prajit . si omu asta nu-i figurant si VIP ( I -ul a se citi idiot nu important) ca marile ,, vedete "
ps: daca imi place o melodie o ascult nu o votez

Anonim spunea...

Mircea, genial!!!!! Iată asta numesc eu o argumentare coerentă!

1453.Constantinopol. Turcu bate Europa.
2010.Oslo. Turcu bate Europa.

Anonim spunea...

Alex,
1. a nu mentiona nu inseamna nega. in comentariile mele de mai sus eu nu am mentionat ca acest concurs este si unul politic (dar consider si eu la fel si mentionez acum);
2.chiar daca exista si acest substrat politic si tendinta de a promovara cate si mai cate 'dracarii' (a se vdea cazul Israelului cu Diva si trans-sexualii, cazul celor de la Lordi din Finalnda etc.), in primul rand, cel putin la nivel declarativ, este un concurs de MUZICA! iarasi n-am specificat de care muzica. specific acum: promoveaza muzica ieftina si de multe ori da castig 'de cauza' unor asa-zisi interpreti (precum este si Turcu) care nu isi merita laurii, evident au fost si exceptii;
3. in continuare sustin ca trebuie sa dorim mai mult si sa nu ne multumim cu putinul! Adica prefer sa nu mearga nimeni anul acesta la Eurovision decat sa se duca vreun motan gatuit sau vreo mata gatuita :D:D. Eu inteleg ca Turcu este sincer in dorinta sa de a participa, ca este lipsit de falsitate. Cu tot respectul fata de dumnealui ca si om, tata, sot si fiu, dar eu nu-l consider potrivit acestui concurs!
P.S.: Aduc scuzele de rigoare celora care s-au simtit cumva ofensati!

Anonim spunea...

Viky,

Şi ce pierde Respublica dacă îl trimite la Eurovison pe Turcu?

Anonim spunea...

apoi ce sa mai piarda respublica asta? nu mai are nimic de pierdut...dar nici nu va castiga nimic...
OK, mai fratilor, eu mi-am expus parerea care e personala si nu o impun nimanui. Cu siguranta nu v-am convins (nici n-am avut intentia), dar nici voi n-ati reusit sa ma convingeti (in cazul in care ati avut aceasta intentie) ca Pavel Turcu este persoana care detine calitatile necesare pt a urca pe scena de la Oslo. am vrut doar sa inteleg de ce ii acordati atata credit de incredere...

cu acest mesaj pun punct interventiilor mele caci risc sa obosesc o buna parte din vizitatorii acestui blog.

Alt Mircea spunea...

Ar fi trist sa trimitem pe Turcu ca reprezentant al Moldovei la Eurovision.Nu conteaza ce au trimis alte tari in anii trecuti,noi daca il trimitem pe asta ne facem de rusine,ce nu avem chiar ceva mai bun?Asta e ceva ca in comunism,prostul in fruntea mesei si a statului,iar restul las sa rabde.Ar fi groaznic sa ajunga Turcu la Eurovision,si chiar si imposibil,nu cred sa fi degradat chiar asa cultura noastra.Daca cistiga Turcu putem spune ca a cistigat prostia,debilismul.

Nicu Calcea spunea...

Care ruşine lume, ce-i cu voi?
Voi credeţi că Eurovision-ul e atât de influent şi important? Lumea se uită şi apoi se duce să se culce. Peste 2 zile nimeni nu-şi mai aminteşte cine şi ce a cântat. Spuneţi-mi când a schimbat Eurovisionul soarta unei ţări (mai ales a uneia care n-a câştigat).

familiaPatrascu spunea...

eu o sa votez pentru turcu, macar no sa iasa o belitura de fatza de prin saloane shi de cintat ca fatza lui fara salon, noroc lu turcu

familiaPatrascu spunea...

eu il votez

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: