Cine oare, cine oare este reprezentantul Moldovei cel mai mare?

11 ianuarie 2010
Motto: "10 zile de buhalo şi nefik delati şi davai mutku zamutim - Pavel Turcu la Eurovision"

Dacă tot este un blog de atitudine civică, daţi să vorbim despre atitudinea, spiritul critic şi capacităţile unora de a critica. Cică el nu merită. Cică îi ţăran şi de aia nu merită să reprezinte Ţara. Că el a reprezentat ţara 8 ani este în regulă. Că avem cel puţin 40% din populaţie care votează cu como este în regulă. Dar Pavel Turcu este ţăran, agramat, naiv şi prostănac...

Ok, să vedem cine de fapt sunt cei ALEŞI să ne reprezinte. Că M.A.I. este condus de un interlop este în regulă, că Ministerul Transporturilor este condus de un sanitar este OK.... Aici deci, d-nul Ciorici, nu trebuiesc desenate scheme "logice" şi nu tremuie numit "prostănac" nimeni. Ah, am uitat că suntem cu toţii "educaţi" de un mare gânditor contemporan - Lionea Bujor. Că la Ministerul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor este numit un "economist" la fel e în regulă... Ei merită să ne reprezinte, ei au fost ALEŞI, dar Pavel Turcu e ţăran şi face parte din cercul ăla mare. Probabil Vasile Ernu şi Angela Spinei tot o fi făcând parte din acest cerc....

Oare ţara se reprezintă la eurovison? Mi-i interasant, ce părere aveţi despre Marea Britanie? O fi o ţară din lumea a 3-a dat fiind faptul că în fiecare an ocupă ultimele locuri la "concursul cel vestit". Serbia în genere trebuie să fie undeva prin Africa, doar a fost reprezentată de un bărbat deghizat în balerină... Ţara nu se reprezintă la eurovision. Ţara se reprezintă în discuţiile cu liderii politici. Vă mai amintiţi acţiunea PL-ului "Armata rusă afară" din timpul campaniei electorale? Dar summit-ul CSI de la Chişinău? Păi de ce d-nul Preşedinte, iniţiatorul acelei acţiuni a evitat să spună răspicat "D-nul Medvedev fiţi buni şi luaţi-vă soldăţeii şi muniţia acasă"? Păi băieţii care au fost atunci la Bălţi cum sunt sau mai bine zis, cum au fost FĂCUŢI de d-nul Preşedinte? Aici e clar şi fără schemă... Se încadrează perfect în cercul mare... Că până astăzi n-avem dovezi de falsificare a alegerilor e OK, aici nu trebuie scheme. Că până astăzi n-avem condamnaţi sau măcar trimişi în judecată pentru crimele din 7 aprilie tot e OK.... Principalul să facem parte din cercul mic, nu cumva să fim reprezentaţi de Turcu.

Şi încă câte ceva despre "concursul cel vestit". Să fi fost un concurs muzical Paticia Kaas n-avea să obţină acel loc umilitor. Geta Burlacu care are o carismă şi o voce de invidiat (pe lângă toate avea şi o piesă care îmi plăcea) n-avea să păţească ce a păţit.

Oops, uitasem şi de unii pseudo-artişti, treziţi peste noapte cu statut de vetetă.... Da bleah, ei au piese care merită să "ne reprezinte", ei au piese de-a noastre, în limba engleză. Păi unde vă este naţionalismul? Eu personal am fost foarte mândru că primii care au cântat în română la eurovision au fost din Basarabia. Dacă tot este un concurs reprezentativ pentru ţară, poate totuşi trebuie o piesă în "limba ţării"?

Dragă societate civilă :) arăţi PENIBIL. Arăţi penibil că ai aşa reprezentanţi (nu despre Pavel Turcu e vorba). Mă minunez când citesc comentariile la piesa cea vestită. Din ţăran naiv şi lepădătură nu l-aţi scos. Dar ar fi bine să vedeţi cine stă în faţa voastră atunci când vă priviţi în oglindă. Nu că toţi care îl susţin pe Pavel Turcu ar fi cei mai de treabă. Dar dacă totuşi aveţi o părere şi doriţi să criticaţi viziunea altcuiva, poate o faceţi constructiv şi fără a încadra pe cineva într-un anumit cerc? Numai bine.

15 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

nu c-as avea ceva cu Turcu, e haios, naiv si sincer, si asta doare, pentru ca bloggerii aia ca mardare si grosu isi fac publicitate pe seama lui Turcu si-i dau sperante false, iar la urma tot Pavel va ramine dezamagit. Asta e mai mult bataie de joc de om decit ajutor sau promovare !

Ivan Goncearuc spunea...

In stilu-ti propriu! Bravo, foarte bun material! Transant. Sa nu uiti ca un alt cioban si taran sta la Ministerul tineretului si Sportului - Ion Ciobanu, care nici macar nu stie ce-i aia sport. trebuie de la frecat fundul cu usturoi.

Ivan Goncearuc spunea...

Pentru mine reprezinti, serios, o revelatie in ale scrisului. ma bucur ca te-am decoperit.

Dragoș Galbur spunea...

De fapt articolul dat l-a scris Alex Iachim, la fel membru Oasta Fiara Zimbru Chisinau :) deci suntem mai multe revelatii !

Ion Grosu spunea...

Dragoş, Pavel Turcu vrea să cîştige Eurovisionul, eu tot asta vreu. Eu cred că el o poate face şi Moldova ar trece un test de capacitate de a oferi ceva autentic, de a-şi asuma riscul unei idei proprii.

Eu nu am nevoie de publicitate. Am blogul de doi ani şi eram bine-mersi cu 10 vizitatori pe zi. Nu am acolo publicitate. Am un lucru bine plătit.

Pavel avea speranţe din moment ce a făcut piesa şi a depus-o. Cum crezi, acum după susţinerea pe care a cîştigat-o are mai multe sau mai puţine şanse?

Da, pare straniu că atîţia oameni se mobilizează să-l susţină. La fel de straniu e că atîţia oameni văd în el un pericol pentru imaginea Moldovei şi valorile culturale.

Dacă imaginea Moldovei şi valorile noastre culturale pot fi puse în pericol de Imnul Eurovision, ce fel de imagine şi valori avem?

Dragoș Galbur spunea...

Ioane, acum te-am înţeles, însă oricum promovându-l şi dându-i speranţe cu atât mai mare i-i va fi dezamăgirea în faţa unui eventual eşec. Te rog, să nu crezi că am ceva împotriva ta, nici măcar nu te cunosc, pari un tip de treabă, dar îţi spun cum se creează impresia dintr-o parte, cel puţin mie aşa mi s-a părut, că profitaţi de el. Dacă greşesc atunci voi sunteţi cu adevărat bravo că-l promovaţi.

Dragoș Galbur spunea...

Şi încă ceva, jos pălăria în faţa autorului articolului dat, Alex bravo !!! o bere din partea mea, ai spus lucrurilor pe nume, mai des aşa articole tari !!!

Ivan Goncearuc spunea...

Si cineva spunea ca contingentul intelectual al ultrsilor lasa de dorit. Aceste articole vin ca un raspuns infirmativ. Bravo Alex.

Anonim spunea...

Dragos ,stimate om te respect,aici ti-a scris un imputit de politai ,care a scris si la www.curaj.net si la www.basarabeni.ro si tie ,vrea sa zica si sa credeti ,ca iti scriem noi si poate ,chiar sa redirectioneze, prin tehnologia lor la calculatoarele noastre ,sa se creada ,ca am scris noi ,scrie numai de rau si urat, isi bate joc de siteuri ,de oameni si ne imita, sa crezi ,ca scrie altcineva,este un rahat ,care lucreaza pentru comunisti .Este un rahat de politai,comunist,care a trimis si informatori ,un rahat de politai infiltrat ,care este bun numai de rau,un rahat de politai ,al comunistilor,impotriva legionarilor,au politai comunistii ,infiltrati pe siteuri si bloguri care scriu ,nu credem ca este un singur politai,in acelasi timp ,apar mesaje si la altii,santem stupefiati ,parca ar fii o invazie, de politai si informatori,inebunesc comunistii ,cred ca turba ,ca pierd conducerea tarilor.

Anonim spunea...

Vedeti ,ca aveti politai ,oameni a comunistilor,infiltrati pe bloguri,poate ca sant si politai, din Rusia.

mircea spunea...

bine argumentata postarea .
de acord cu ce spui .

Andrei Cebotari spunea...

Tocmai în fund deja mă doare cine va pleca la Eurovision...ciner...mi-i greaţă să citesc orice unde este cuvântul ăsta....

angela spunea...

Alex
daca reusim sa nu promovam definitii ale culturii de tipul - una in casa, alta peste gard, adica sa vedem ce avem, sa reusim sa gasim /fisca/ si sa o punem in valoare,
cercul mare a lui ciorici (fost student de-al meu apropos) se va ingusta in jurul lui.
nu vorbesc de schemele negandite pana la capat
ci de rusinea de a fi el insusi.
iaka, Andrei Cebotari, mie cu acest tip de oameni nu imi este interesant sa comunic. deloc.

Anonim spunea...

In primul rind salut postarea shi pe domnul Alexandru,ati trasat o fina legatura intre oamenii politici ai RM shi piesa lui Turcu(un exemplu clar shi foarte explicit:elita shi Turcu-care reprezinta poporul,deci unde putem intelege mai bine daca nu prin acest ex. politica RM--eshti om de rind -stai in intunericul creat de 'cei cu spete' shi nu incerca sa deschizi alte ushi,caci sunt incuiate).

Anonim spunea...

Deci imi voi continua gindul : Eurovisionul e un concurs in primul rind politic shi apoi nu se prea ia in consideratie piesa ,dar 'show-ul'(ex. verka serdiucika),imi vine greu sa-mi imaginez faptul ca Turcu putea sa ia premiul mare la aceasta manifestatie ,dar sincer-parerea mea ,avea shanse de a uimi,de a shoka,deci,lucru care putea aduce foarte multe puncte.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: