Bucureştiul este gata să susţină pretenţiile legale ale Rusiei asupra Crimeei în schimbul întoarcerii Moldovei României

14 ianuarie 2010
“În România există forţe politice care ar putea să susţină intenţiile legale ale ruşilor de a-şi întoarce Crimeea în schimbul recunoaşterii de către Rusia a divizării ilegale a României în anul 1940 în Moldova şi România“, a declarat în cadrul unui interviu pentru publicaţia rusească “Komsomoliskaia Pravda“, ex-Premierul Moldovei, Mircea Druc. Fostul Premier moldovean, care locuieşte actualmente în România şi a fost deputat în Senatul României, a remarcat de asemenea că “pentru Rusia, România este un inamic subiectiv şi un partener obiectiv“. Druc a concretizat în context, că ignorând România, Rusia nu poate accede pe piaţa europeană cu producţia sa petrolieră.

Potrivit lui Druc, deşi au fost rataţi 20 de ani care au urmat “Perestroika“, Unirea (Moldovei cu România) va avea loc. “Modul în care va avea loc – provocată de războiul civil în Ucraina, ca în anul 1918 sau în interesele americanilor va acea loc includerea Moldovei în UE, dar în următorii ani acest lucru se va întâmpla. Este inevitabil“, a conchis în context ex-Premierul Moldovei, Mircea Druc.

Moldova rămâne singurul stat vecin cu România cu care oficialii de la Bucureşti refuză să semneze Acordul de frontieră. Lungimea hotarului moldo-român este de 681,3 km. Anterior, Preşedintele României, Traian Băsescu, referindu-se la Acordul de frontieră moldo-român, a declarat că şeful statului român nu poate semna un document care ar legaliza Pactul Ribbentrop-Molotov. Potrivit Preşedintelui român, Moldova a apărut în urma semnării Pactului Ribbentrop-Molotov, după încheierea căruia României i-au fost înstrăinate teritoriile Basarabia şi Bucovina de Nord. O parte din aceste teritorii astăzi aparţin Ucrainei şi sunt parte componentă a regiunilor Odesa şi Cernăuţi.

sursa: omg.md

5 comentarii:

Igor Caraman spunea...

Nu prea cred în afirmaţia dată dar în fine, rămâne să sperăm, cât despre Druc, dacă-i atât de patriot şi de viteaz de ce nu a rămas în Basarabia să lupte cu noi până la urmă, că doar de la Bucureşti e uşor să afirmi ceva !

Dragoș Galbur spunea...

Faza e alta, daca Bucurestiul va sustine Rusia va pierde sustinerea/prietenia Ucrainei, care-i este vecin si care de fapt poate hotari la fel de multe ca si Rusia in contextul Unirii Tarilor Romanesti. Ca doar nu facem Unirea Unirei fara Bucovina si Basarabia Veche, ori impreuna ori deloc !

aciduzzu spunea...

faza aia alta, e cam subtire, de vara.... Romania nu cred ca se poate baza pe vreo sustinere/prietenie din partea Ucrainei. Bastroe, platoul continental, acuzatiile de spionaj de mai an, dreptul minoritatilor....

mircea spunea...

faza e ca ati publicat niste zvonuri degerate.
se baga si druc in seama poate lo auzi/vedea cineva .
ceea ce spune el e ridicol. romania nu are nici un cuvant de spus in ceea ce se intampla cu crimeea ....razboiae civile ( unde ? ) ..americani ce baga rm in ue ( da nu ei hotarasc ) si + rm e neutra in csi si jumate din electorat voteaza pro csi ( comunisti , agrarieni ...istorie lunga )..rusia nu poate accede pe piata europeana cu petrol fara romania ( deja o face prietene ) .....numai niste tampenii.
imi pare rau sa o spun da e o greseala postarea cu acest articol.

Dragoș Galbur spunea...

articolul a fost preluat de pe un site procomunist, dar oricum mi se pare interesant !

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: