Şi românii basarabeni au decis soarta României

8 decembrie 2009

Buturuga mică răstoarnă carul mare - aşa ar putea fi caracterizată schimbarea de situaţie de la alegerile prezidenţiale din România. Când spun „buturuga” mă refer, în această situaţie, la diaspora română de peste hotare, cea care a decis, practic, soarta României şi candidatul care o va conduce de acum încolo. Iată de ce am spus tot timpul până la aceste alegeri, mai ales în emisiunea „Mai aproape de Europa” de la Vocea Basarabiei (pe care o realizez de la Bucureşti, pentru ascultătorii din R. Moldova), că românii din afara Ţării nu sunt deloc de neglijat. Fapt confirmat şi de către invitaţii mei, de fiecare dată.

Diaspora, care a votat în proporţie de 78,88% pentru Traian Băsescu şi 21,14% pentru Mircea Geoană, a dat acum o lecţie şi şi-a arătat forţa. De aici în colo, este evident că va deveni o miză politică şi nu va mai mai putea fi neglijată pe viitor.

Cât despre românii din R. Moldova, aceştia, prin mobilizarea lor, au fost şi ei parte la această victorie: au dat un semnal clar României că este obligată de acum în colo să nu îi mai uite!

Românii basarabeni şi-au făcut intrarea în viaţa politică din dreapta Prutului!

Stela Popa

1 comentarii:

Anonim spunea...

Nu comunic

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: