Protestul de duminică - reacţii în cercurile ortodoxe din România

16 decembrie 2009
Datorită speculaţiilor şi politizării forţate a evenimentului care a avut loc de Sf.Andrei în centrul Chişinăului, vreau să accentuez dimensiunea ortodoxă-românească a celor întâmplate. Ştirea s-a răspândit rapid în principalele cercuri ortodoxe din Ţara-Mamă, iar reacţiile cititorilor portalurilor respective, fără îndoială, pot lămuri importanţa evenimentului din punct de vedere al românului ortodox de rând.

Iată câteva din comentariile românilor de peste Prut:

Din blogul lui SACCSIV:
de rufin liban: "Cred că suntem prea analitici. Ceea ce s-a întîmplat la Chişinău face parte din galeria gesturilor reflexe sănătoase, fireşti, şi din ce în ce mai rare ale unui neam [...]"

de Nicolae: "Intr-adevar un act de MARE DEMNITATE CRESTINA SI NATIONALA, cum de mult n-am mai vazut! Sa ne fie pilda si noua, celor din partea asta de Prut! [...] Frati basarabeni, mergeti cu gestul vostru pana la capat si dati jos acest monument, care este nedrept, jignitor si sfidator la adresa poporului roman"

de razvan: "[...] asta e, respect pentru initiativa! Ortodocsii si-au facut treaba, au aparat credinta sfanta stramoseasca, cinste lor! in rest, Dumnezeu e sus vede!"

Din blogul lui Euforsin:
de agerstress: "Iata ca urmasii lui Stefan au aratat de doua ori intr-un singur an ca inca mai au coloana vertebrala. Fratii lor din tara lui Voda Flatulenta se multumesc in marea lor majoritate cu statutul de nevertebrate taratoare asternute in calea cizmelor cotropitorilor."

de kokolosh: "Intradevar, consider ca menorah a fost instalata special in scopul de a provoca o reactie, de altfel indreptatita, a romanilor ortodocsi. Un astfel de gest singular poate trece cu usurinta drept act de barbarie in mintea spalatilor pe creier care populeaza in numar din ce in ce mai mare meleagurile Europei. Asta nu inseamna ca trebuie sa stam cu mainile in san si sa inghitim tot rahatul care ni se varsa peste istoria nationala [...]"

Din Apologeticum:
de Mihaela: "Curaj ,demnitate si marturisire ortodoxa a poporului de pe cealalta parte a Prutului ! Ortodoxia ne uneste si ne va uni pe veci!"

de Petru: "Cinste poporului ortodox de peste prut.Bravo lor ca au procedat asa.Slava lui Dumnezeu"

de Un creştin_ortodox: "Slavă Domnului că mai există astfel de oameni! Avem de învăţat de la ei!"

Am citat doar o mică parte din comentariile fraţilor noştri din România, vă îndemn să le citiţi pe toate, pentru că ele exprimă o atitudine sănătoasă ortodoxă, neatinsă de prostiile politice care predomină în mass-media moldovenească.

6 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

E si normal, orice crestin ortodox adevarat este obligat sa reactioneze la asemenea caz. Ma rog, fiecare cu punctul sau de vedere dar in fine. Vad deja ca O. Racu scrie pe blogul sau ca mitropolia Basarabiei se dezice de Hristos, e prea de tot.

Anonim spunea...

Pierde din incredere mitropolia Moldovei cu actiunile astea.

Dorin spunea...

Cred că opinia lui Octavian Racu e destul de fermă şi, după opinia mea, dreaptă. Mai ales el, făcînd parte din ASCOR, şi-a demonstrat o poziţie care nu se raliază cu poziţia MB asupra evenimentului de duminică, de mărturisire a credinţei Creştin-Ortodoxe. Altă treabă e dacă întreg ASCOR-ul se raliază cu poziţia lui Racu.

Unknown spunea...

domnilor am si eu o intrebare
religia Crestina de unde oare vine?
nu tot de la evrei? or vreti sa spuneti ca Isus a fost dac?

Sergiu Lascu spunea...

In primul rand domnule oroles nu isus ci Iisus. Terog frumos sa nu permiti asemenea gresali finca cuvantul isus inseamna magar.
In aldoilea rand te rog frumos sa citesti Biblia si o sa intalegi toate!
Nu incurca iudoism cu vechea religia israileteana! Iudeii de azi se conduc nu dupa Vechiul Testament ci dupa Talmud. O carte rasista, care invata pe iudei ca toti in afara de evrei sunt animali! Dau cativa citate din acesta carte satanica: "Toti in afara de evreii sunt goime, adica animalii in chip de om" " Dumnezeu a creat goime in forma de om ca evreului sa nu slujasca animalii" " evreul are voie sa violeze fata goiului incepand cu 3 ani".... Nu stiu cum vou dar mie nu impare ca acestea sunt oameni care iubesc toata lumea.
Iudeii nu primesc, ci mai mult neaga pe Hristos. In scolile lor ei numesc pe Iisus cu difirite cuvinte murdare...
Oare avem noi dreptul, find crestini, sa admitim simbolurile anti-crestine in tara noastra, mai ales in centru Chisinaului? Nu spun eu vou! Si daca sunteti cu adevarat crestin voi trebu sa luptati pentru Hristos finca Crestin=Ostasul lui Hristos!!!
Si ce pasa mie de legi si ale drepturi daca acestea duc impotriva Legii lui Dumnezeu!!!
Si impare rau de cei pseudo crestini care pun cele lumeste mai sus de cat cele Dumnezeeste!

Unknown spunea...

cum nai da dar tot deacolo vine si religia crestina
puteti sa va desfaceti in patru si sa va dati cu fundu de pamint
dar cel putin jumatate din populatia globului pamintesc are o religfia care a aparut la evreii pe care voi batjocoriti
si daca sunteti asa buni crestini fiti mai toleranti
altfel riscati sda fiti exact ca ei sau ca altii

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: