UPDATE: O studentă de la Colegiul de Medicină moare lângă 3 spitale

3 decembrie 2009

O tânără de numai 18 ani a decedat aseară în jurul orei 22 la căminul nr.3 al Colegiului Naţional de Medicină şi Farmacie din capitală. Medicii de la ambulanţă sosiţi la faţa locului au constatat decesul acesteia. Tânăra a murit din cauza unei crize de astm bronşic, boală de care suferea. Căminul în care locuia aceasta este înconjurat de instituţii medicale însă salvarea a ajuns la faţa locului în mai mult de 20 de minute. Femeia de serviciu de la cămin a declarat la momentul tragediei fata nu era singură în odaie. Medicul coordonator de la salvare a spus că maşina a plecat la chemare în mai bine de 15 minute din cauza numărului mare de solicitări la care nu reuşesc să facă faţă. sursa: jurnal.md

Cine răspunde pentru acest lucru? Câţi oameni trebuie să mai moară ca Ministerul Sănătăţii să ia atitudine, că doar nu e primul caz de acest gen. E inadmisibil acest lucru, să stai vis-a-vis de Spitalul Republican, să mori de acutizarea unui păcătos astm bronşic iar ambulanţa să vină doar ca să constate decesul.

video 1

http://jurnaltv.md/#36592&20091203&36612&&3610&3595&3597

video 2

http://jurnaltv.md/#36593&20091203&36594&&3610&3595&3597

video 3

http://jurnaltv.md/#36686&20091203&36700&&3610&3595&3597

6 comentarii:

Anonim spunea...

Tragic, nu se poate asa ceva ! Lasa Hotineanu sa raspunda pentru aceasta ! Personal ma tem sa patesc ceva ca sa nu ajung sa sun la ambulanta.

Dragoș Galbur spunea...

Eu una nu inteleg, cum dracu sa nu ajunga ambulante la Malina Mica?! pai unde-s ambulantele lui Urechean etc etc.? Si apoi era oare greu s-o iai in maini si sa fugi cu ea la Spitalul Republican ?! "kapetz"

Anonim spunea...

Societatea noastra sufera de iresponsabilitate cronica si acuta. Iar acest caz si multe asemenea sunt de fapt, rodul acestei maladii!
Soferii in trafic nu acorda prioritate ambulantelor, trecatorii pe strada nu acorda minimul ajutor celor accidentati (a se vedea cazul cu cei doi politisti)... colegele de camera asista cum o alta colega de a lor se asfixiaza si asteapta ambulanta pe cand daca se porneau pe jos ajungeau inaintea ei la spital...si tot asa mai departe!
Este un cerc vicios pe care adesori ezitam sa il rupem din comoditate si din dorinta de a nu ne complica!!! Nu ne mai pasa de cei din jur si preferam sa ne ascundem dupa deget!
Societatea noastra e bolnava fiindca nu avem incredereunii in altii, caci daca am avea incredere si am face un bine fara a astepta ceva in schimb cu siguranta astfel de cazuri ar fi exceptii si nu ceva obisnuit!

Anonim spunea...

Si, da, schimbarea de la fiecare din porneste!
nu e Hotineanu de vina, nici ambulantele lui Urechean ci atitudinea fiecaruia/fiecareia dintre noi!
Poti avea ambulante supersonice, dar daca oamenii care le manevreaza sunt iresponsaili si prefera sa isi termine de citi ziarul sau sa isi termine punga de seminte si dupa sa plece la datorie...atunci n-am facut nimic cu ambulantele ultradotate!

Dragoș Galbur spunea...

singuri nu stiu ce-i cu viata lor, cei de la urgenta zic ca au venit in 15 minute, Hotineanu zice ca a venit in 2 minute.

déjà_vu spunea...

2 minute! pe naiba! Nu au nici pic de responsabilitate. Doua saptamani in urma am solicitat ambulanta (criza respiratorie pe fon de intoxicatie cu medicamente, gripa porcina). Le-a luat peste o ora sa ajunga la noi. M-au scos din casa mai cu picioarele inainte. Si la sectia de internare se uitau la mine cum ma stingeam, asteptau sa le umple cineva buzunarele. A doua zi mi-au adus si bebe-ul cu mine, nu au vrut sa-l interneze pana nu a fost uns medicul cu ce trebuie. Desi e copil mic si era infectat si el de gripa pandemica...

Pacat de fata, tanara si sa se stinga intr-un mod atat de ironic. :(((

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: