Limba rusă - ca la ea acasă în Moldova

12 decembrie 2009
Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia limbii ruse în Republica Moldova. "Spaţiul (în care se vorbeşte) limba rusă s-a redus în perioada alegerilor parlamentare", a declarat Medvedev, la forumul presei europene şi asiatice. Cum aşa stimabile, de unde aveţi astfel de informaţii, de altfel ironate? Cum s-a vorbit limba rusa în Moldova, aşa şi se vorbeşte, posibil chiar mai mult ca înainte. Cum erau scrise pe străzi afişele şi publicităţile în rusă aşa şi au rămas. Cum s-au vândut ziare ruseşti sau în limba rusă aşa şi se mai vând. De unde "вдруг" a apărut această îngrijorare (isterică) faţă de limba rusă, că doar vezi tu şi în Parlamentul ţării căţeluşii tăi fideli, comuniştii, tot în rusă hămăie? Domnule Medvedev vă recomand un cântec al maestrului Nicolae Sulac care spunea aşa:"кто такой, что за клиенты, предявите документы, pe pământul nostru drag". Apoi domnule Medvedev, nu mai îndrăzniţi vă rog frumos să deranjaţi un întreg popor, care stă cu limba rusă-n gât de ani buni, lăsaţi-ne în pace, că limba rusa are un statut şi aşa destul de înalt în Moldova, nu vă mai plângeţi.pozele sunt făcute chiar astăzi de mine în incinta unui spital din Chişinău

9 comentarii:

giosoft spunea...

Bravo ! Asa si trebuie, limba rusa - in Rusia, limba romana - in Moldova si Romania. Ajunge cit ni s-a furat graiul si cultura ! E timpul nostru fratilor !

PS: Dragos, pozele rup !

Anonim spunea...

Победил, иди домой Ваня

CostelRo spunea...

Limba Română - LIMBĂ DE STAT in Moldova ! art. 13 trebuie schimbat !

Limba rusa e o limba frumoasa, merita stiuta si vorbita, dar in Rusia, aici e pamant romanesc, fiti amabili si respectati-ne limba.

Vio spunea...

Corect.La noi populatia e rupta de adevar,li se pare ca asa santem mai"crutae"Dar nui nimic,cu incetul ai punem la punct.

Anonim spunea...

Lasati-ne odata-n pace!!!

polonezu'

Anonim spunea...

Bai prostilor ma rad de voi sunteti niste handicapati kretini kare nu-si cunosc istoria tarii sunt moldovan nu-s roman vreti in romania f*teto in romania latigani unianistii drasi de oameni o buna bucata de populatia nu vre unirea cu romania si nici nu doreste suntem MOLDOVENI PROSTILOR

Anonim spunea...

Pentru anonim---Doar prin faptul ca gindim rational si stim istoria neamului nostru ne consideram ROMÂNI! in tara noastra Moldova.

LEFTER spunea...

Rusia ar trebui sa-i pupe picioarele lui Voronin ca asta tare bine a mai indeplinit ordinele de deznationalizare si le-a pus in practica si mai bine.
Rusa - Rusia
Romana - Romania mare
Da mesajul de mai sus nu ma mira ca de fapt asta si este electoratul COMUNIST plus batrinii imbibati cu murdaria comunista sau doar oameni care se inchina banului nu lui Dumnezeu.

Anonim spunea...

cititi comentarile de azi de la www.basarabeni.ro ,veti fii uimiti.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: