Salvarea R. Moldova e întoarcerea la România

9 noiembrie 2009
R. Moldova este un stat eşuat, cu o naţiune în proces de dezintegrare”, afirmă cunoscutul jurnalist rus Mihail Leontev într-un interviu acordat publicaţiei electronice KM.RU. Mihail Leontev consideră că naţionaliştii moldoveni nu sunt cu mult mai răi pentru Rusia, decât Voronin, ba chiar, posibil, sunt mai buni. Ei pot fi înţeleşi, ei sunt inteligibili şi nu pot, dar nici nu încearcă, să profite de politica rusească internă.

Referindu-se la problema transnistreană, Leontiev spune că Rusia e pregătită să ”trădeze” Transnistria, dacă nu ar exista problema cu ”domnii români”. Leontiev e de acord cu cei care consideră, în Rusia, că, în principiu, R. Moldova, Basarabia este parte a imperiului, că multă lume în R. Moldova se orientează în altă direcţie, decât românii.

Însă în realitate, scrie Leontiev, majoritatea populaţiei active a plecat demult la muncă peste hotare. Nu este vorba doar despre muncitorii necalificaţi, care lucrează, în primul rând, în Rusia. E vorba şi despre o mare parte din specialişti – ingineri, medici ş.a., care muncesc în Europa. R. Moldova este un stat eşuat, o naţiune în descompunere, afirmă Leontiev, concluzionând că ”în realitate, salvarea R. Moldova şi a poporului moldovenesc este întoarcerea la România”.

”Că nu există nici o limbă moldovenească, şi limba este română – este adevărat. Că aceste două părţi ale unui popor s-au dezvoltat în context diferit şi au un destin istoric diferit – este adevărat.... În realitate pentru cercurile moldovene naţionaliste orientate spre România, Transnistria este o povară. Şi toate visele lor despre soluţia occidentală, NATO ş.a.m.d. se sparg, lovindu-se de Transnistria, mult mai puternic, decât, de exemplu, visele georgiene despre NATO s-au spart lovindu-se de Abhazia şi Osetia”, - afirmă Leontiev.

jurnal.md

3 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

are dreptate rusu' asta ! de-ar gindi toti rusnacii ca dinsu...

Andrei Cebotari spunea...

are,are!!!
Dar e mare "scotofalca" rusul asta,tu asculta-l macar de 3 ori pe saptamina ce hamaieste el la emisiuni si nici mordofosul nu vei vrea sa-i vezi!

Sclifososo spunea...

rushii se tem sa zica adevarul, nau curajul sa recunoasca ca sunt nishte cotropitori obraznici, mincamiar taritza

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: