Gripa porcină scoate porcii la protest

4 noiembrie 2009
Ştiu, e dur titlul articolului dar e adevărat, acum când pare că toată lumea e alertată de aşa zisa gripă porcină, s-a găsit marele erou al neamului moldovenesc - Valerii Climenco să scoată lumea în stradă, şi nu aşa pur şi simplu, ci încă cu nişte cereri către... nu ştiu cine. Clar, nu mă refer la toţi ruşii pentru că sunt ruşi - tipi de dobe, iar ăştia care au ieşit azi îs porci, da, porci, pentru că nu-şi iubesc ţara care i-a crescut şi educat, dar iubesc Rusia care ani buni a ţinut, poate şi mai ţine sub pantof acest tărâm românesc Basarabia. Astăzi în jur de 150 persoane echipaţi cu drapele ruseşti şi câteva moldoveneşti au protestat ceva timp în faţa ambasadei Rusiei de pe bul. Ştefan cel Mare, strigând că noi, basarabenii, ne iubim cică cu ruşii. Evident mai mult băbărit şi moşnegăraie decât tineri, dar oricum, se pare că copiii sovietici s-au pus pe treabă, dimineaţa la primărie, la amiază la ambasada Rusiei, se pare că iese banul binişor dacă tot se epuizează bieţii. Sunt sigur că acest protest al "ruşilor" de astăzi, vine ca un răspuns la marşul pro românilor din Chişinău de vinerea trecută, în memoria soţilor Aldea Teodorovici. Mai mult ca atât nostalgicii ruşi au cerut cu dârzenie ca limba rusă să fie declarată limbă de stat în Basarabia română... hmmm şi cu ce ocazie, mă întreb eu, marş de aici acasă şi vorbeşte-ţi rusa cât doreşti, aici e Moldova, sunteţi minoritate, nici măcar nu treceţi de 10% ca lumea şi voi deja vreţi limbă rusă, eu vă rog, nu fiţi porci, că şi aşa ni-i de ajuns la câţi porci avem în ţară. De Climenco nici nu mai zic, ce mai vorbă, tipul se declară mare apărător al neamului şi se pregăteşte de războiul civil cu românii din Basarabia. Cu siguranţă oficialii moldoveni sunt prea ocupaţi ca să-i mai vadă pe aceşti nesimţiţi care încearcă din răsputeri să rusifice Basarabia, dar, chiar şi dacă n-ar avea ce face, oficialii moldoveni tot nu le-ar atrage atenţie, de ce? Simplu, la putere a venit o generaţie română ! Deci, sunt calm, zâmbesc şi mă mândresc că sunt român şi că aşa cum din 91 n-a fost limba rusă limbă de stat, păi tot aşa nici n-o să fie.
câteva poze de pe unimedia

14 comentarii:

Anonim spunea...

Cand a fost? Azi?

Dragoș Galbur spunea...

da, frate, iti inchipui, astazi ! sunt un pic indignat dar deocamdata calm.

Anonim spunea...

Vad ca a fost foarte mult tineret ::)))))

Dragoș Galbur spunea...

daaaa)) ca de obicei )) cred ca cei din fata primariei o trecut incoace )) un 50 lei nu strica nimanui

Anonim spunea...

ba, lasati alarma...da-i in ...treaba fiecaruia..lasa sa protesteze...ma simt calm si confortabil :) au dreptul sa protesteze, sa ceara,dar nu vor obtine nimic...deoarece rusa e si asa o limba oficiala...

serg_tud

Dragoș Galbur spunea...

http://unimedia.md/?mod=news&id=14272


SCANDAL. Climenco: „Pe oameni ca Brega trebuie să-i fugărim din ţară!” Brega: „E o intimidare! Îl acţionez în judecată!”

Andrei Cebotari spunea...

Mde,repede gagaujii vor iesi cu steagurile Turciei!
Trebuie de-i kalmat...vad ca aceea ku "Maldova ruskaia zemlea,ruminov i maldavan nah s nashih zemeli" au tacut...

Anonim spunea...

si inca ceva picant ! nici nu stiu ce sa spun!

http://protest.grenada.md/?p=206

http://left-md.livejournal.com/62300.html

Anonim spunea...

Ei, foaie verde trei alune!!! nu au decat sa zbiere!!! Da' sa zbiere pana le-o ingheta limba in gura, sa stea macar si toata iarna de-or face turturi!
Si eu vreau multe :D...
Ba, nu ma duce capul ce-s cu babele si mosnegii astia! N-au nepoti, copii cu care sa-si petreaca vremea?!
Poate vreo ruda pe " la Rusia" sa-i ia sa ii adaposteasca!?
Klimenco impreuna cu Maicika sa se ia de mana si sa se care acolo unde limba rusa e oficiala, unde transportul public e gratuit si unde paine si carnatu' costa trei "capishi". Daca trebuie cotribui la procurarea "putiovshilor"! :D

TP spunea...

....Imi vine sa vomit...ma scuzati

dumitru spunea...

bravo! 10 pentru titlul articolului!

Dragoș Galbur spunea...

Articolul 13

Aliniatul 2. Statul recunoaste si protejeaza dreptul la pastrarea, la dezvoltarea si la functionarea limbii ruse si a altor limbi vorbite pe teritoriul tarii.

atunci care-i problema?

Alexandru Postolache spunea...

da pentru tovarasu "CliZmenco" nu se gaseste nici un killer?? plinge Siberia dupa dinsu....))))

Verutzza spunea...

Nici nu'mi vine sa cred :( cati tineri au iesit in strada. Cea mai mare prostie din ultima vreme vazuta la tv

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: