Azi se împlinesc 9 ani de la moartea lui Gheorghe Ghimpu.

13 noiembrie 2009
Azi, 13 noiembrie, se împlinesc 9 ani de la moartea lui Gheorghe Ghimpu, a celui care a fost un reprezentant de seamă al rezistenţei anticomuniste din Basarabia. Ghimpu a fost deţinut politic în anii 1972-1978 în GULAG-ul sovietic pentru convingeri politice.

Gheorghe Ghimpu s-a încadrat activ în Mişcarea de Eliberare Naţională, devenind deputat în primul Parlament al Republicii Moldova. Şi-a trăit clipa de fericire la 27 aprilie 1990, fiind primul care a dat jos drapelul sovietic şi a arborat tricolorul pe clădirea Parlamentului, actualmente Preşedenţia Republicii Moldova.

La 13 noiembrie 2000, Gheorghe Ghimpu a decedat în urma rănilor suferite într-un accident rutier petrecut la 27 octombrie 2000, rămas fără elucidare.

Azi, 13 noiembrie 2009, la ora 12.30. va avea loc o depunere de flori la Cimitirul Ortodox Central din str. Armenească, cu participarea familiei Ghimpu, rudelor, conducerii Paridului Liberal, tinerilor din Organizaţia de Tineret PL, precum şi persoanelor care l-au cunoscut.

La ora 15.00, Organizaţia de Tineret PL va desfăşura simpozionul „In Memoriam Gheorghe Ghimpu” în sala cu masă rotundă a Primăriei mun. Chişinău, în cadrul căruia vor fi prezentate comunicări ale tinerilor privind personalitatea politică a regretatului erou naţional.

4 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

Un mare om, un mare erou, un mare Roman ! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

Anonim spunea...

Slava Tie Gheorghe Ghimpu !

Roman Roman din Basarabia spunea...

Un om nu merita slava cine nu ar fi el, sa-u fost. Mai bine pe Dumnezeu slavitil. Slava Tie Doamne!

Anonim spunea...

Un mare roman!
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: