La Cania, Cantemir a fost inaugurat un cimitir al soldatilor romani cazuti in 1941. Doar Flux a scris.

26 octombrie 2009
La Cania, Cantemir a fost inaugurat un cimitir al soldatilor romani cazuti in 1941. Conform istoricilor, in acest cimitir sunt inmormantati cca 1000 soldati ai Armatei Romane in vara anului 1941. In cimitir, a fost construita o Troita si o Parcela de onoare. Toate cheltuielile au fost suportate de Guvernul Romaniei. Serviciul Divin a fost facut de Înaltpreasfinţitul Petru Păduraru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor. Din partea Romaniei au participat inalti demnitari de stat in frunte cu Cristian Scarlat, directorul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor. Din partea Moldovei au participat doar administratia locala, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţă, şi preşedintele Comisiei economie a Parlamentului Veaceslav Ioniţă, chiar daca a fost invitata conducerea de virf a tarii.


Despre neparticiparea la dechidere a lui V.Filat, S.Urechean, M.Lupu si M.Ghimpu ne putem imagina, ca au fost foarte ocupati, evenimentul a fost vineri 23/10/09. Dat find faptul, ca evenimentul sa referit la cazutii Armatei Romane, atunci vreau sa amintesc, ca in Armata Romana au fost si basarabeni. Chiar bunicul meu in acel moment era inrolat in Armata Romana. Acesti oameni isi faceau datoria fata de Patria lor! Cum n-ai schimba accentele, dar acesti oameni isi faceau datoria fata de Patria lor! Necomemorarea lor inseamna un dispret fata istoria noastra.
Eu am avut doi bunei: unul si-a facut datoria in Armata Romana din 1940, altul si-a facut datoria din 1944 in Armata Sovietica. Si voi purta resprectul la ambii bunici! Indiferent pentru cine au luptat: Ei ambii au luptat pentru Patrie! Unul contra bolsevizmului si eliberarea Basarabiei, altul contra fascismului si eliberarea Poloniei.

Dar cel mai mult ma deranjeaza ca presa de la Chisinau nu a relatat acest evniment! Am vazut acest reportaj doar in FLUX! Vreau sa intreb ideologii liberalilor: nu prea V-ati luat cu ALEGERILE PREZIDENTIALE? De ce doar Flux scrie despre asta? De ce doar Marinuta si Ionita particpa?
De ce "Noua Dreapta" din Romania trebuie sa arate basarabenilor gunoistea de la un alt cimitir ai soldatilor Armatei Romane de la Botanica, linga Jumbo?

2 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

mdeee... injositor, oficialii deja-s cu capu-n nori. Nici ProTV-ul, nici jurnalulTV nimeni nimic n-a spus, rusine ! "romanilor"

Constantin spunea...

Langa Jumbo am fost ei eu anii trecuti am incercat sa facem ceva pentru ostasii romani cazuti acolo este fundamnetul unei troite trebuie ridicata daca nu cumva vor sa faca acolo un alt market de gen Jumbo...

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: