UPDATE: Act de terorism în centrul Chişinăului !

15 octombrie 2009
În rezultatul deflagraţiei de ieri, 14 octombrie, din centrul mun. Chişinău, au pătimit 36 persoane, cărora le-a fost acordat ajutor medical, dintre care 12 au fost internate în spital cu leziuni corporale uşoare. O persoană a fost supusă intervenţiei chirurgicale, 3 se află în stare mai puţin gravă, ceilalţi, după acordarea primului ajutor medical, au plecat la domiciliu, transmite serviciul de presă de la MAI.

Explozia a avut loc aproximativ la ora 22.05, în timpul desfăşurării manifestaţiilor dedicate Hramului mun. Chişinău, în scuarul Arcului de Triumf din Paiaţa Marii Adunări Naţionale.

Astăzi, în intervalul de timp 22.00 - 22.30, în timpul concertului dedicat Zilei Oraşului, lângă Arcul de Triumf din centrul capitalei a avut loc o explozie. În urma acesteia au fost răniţi mai mulţi tineri, care au fost transportaţi de urgenţă la spital. După cca 10-15 minute de la explozie, reporterul UNIMEDIA a ajuns la faţa locului, timp în care 4 ambulanţe pline cu răniţi se îndreptau spre Spitalul de Urgenţă. Primarul capitalei a declarat pentru presă că este vorba de cel puţin 25 de persoane care au ajuns la spital, în timp ce Ministerul de Internet a oferit cifra de 15 persoane care au ajuns la spital. Aceştia erau în mare parte tineri, care avea urme de sânge pe corp (spate, picioare, cutia toracică). Totodată, mai multe urme de sânge puteau fi văzute pe asfaltul din spatele scenei, dar şi lângă Arcul de Triumf.
Comisarul orasului spune ca a explodat o grenada de lupta tip RGD-5. Nu exista suspecti deocamdata, investigatiile la fata locului vor dura pana maine dimineata. In acelasi timp primarul capitalei afirma ca in spital sunt internate circa 26 de persoane cu rani provocate de schijele grenadei.

5 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

comunistii !

Andrei Cebotari spunea...

comunisti=teroristi??????
poate si nu ei!!
Doamne fereste!!!!!!!

STASS spunea...

Dacă sincer,nicidecum nu pot înţelege un lucru. Cum idiotul cela a aruncat grenada şi a fugit fără să-l prindă nimeni....?Sau e campion la fugă?

Anonim spunea...

pai...eu personal nu cred ca el a fugit (cel putin in prima faza),ci s-a cufundat in multime, truc foarte iscusit de altfel...si mai departe... ia-l de unde nu-i!
caci daca incepea sa o ia la fuga cu siguranta nu ar fi ramas neobservat!
Indiciile pe care le ofera acel martor sunt exxtrem de vagi! imi imaginez ca erau prea multi tineri in PMAN care sa intruneasca criteriile enuntate de catre acesta: 1.75m, 25 ani si imbractai in negru... e ca si cum ai cauta un puric pe fundul elefantului (scuzata-mi fie comparatia!)

Anonim spunea...

Dragos,da asta nu cumva tu?Primul tricolorul,acuma poporul?Vrei sa scapi de toti?:):):):)

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: