“Basarabia pământ românesc!” pe sediile PCRM şi PSRM din Orhei

10 mai 2013


In dimineata zilei de astazi, pe fatadele sediilor PCRM şi PSRM din Orhei au aparut insrcriptii unioniste, comunică Radio Orhei.

Cu ”Basarabia – pamânt romanesc!” au fost marcati peretii langa usile de intrare in sediile comunistilor si socialistilor, formatiuni politice cunoscute pentru orientare spre spatiul ex-sovietic, care este asociat in primul rand cu Rusia.

Prin ironia sortii, cele 2 cladiri care se afla in centrul Orheiului, la o distanta de vreo 20 de metri, sunt situate chiar pe strada “Renasterii Nationale”, colt cu strada “Tricolorului” . Or, aceste denumiri au fost atribuite strazilor in tumultul evenimentelor de proclamare a Independentei R.Moldova, dupa destramarea Uniunii Sovietice cu mai bine de 20 de ani in urma.

Mentionam ca in zilele precedente, dar si astazi in Capitala republicii se desfasoara proteste impotriva concertului organizat de Ambasada Rusiei in cinstea zilei Victoriei, 9 mai. Potrivit moldova.org, membrii grupului ”Acțiunea 2012” care optează pentru unirea Moldovei cu România, au ținut să-l huiduie pe vicepremierul rus Dmitrii Rogozin, dar și pe interpreții Iosif Kabzon și Lev Leșenko, care urmează să susțină un concert în Piața Marii Adunări Naționale. Printre lozincile scandate de unioniști au fost ”Rogozin ieși afară”, ”Armata rusă afară” și ”Libertate”.

Mai jos, imagini ale sediilor inscriptionate ale PCRM si PSRM din Orhei:


3 comentarii:

JeKa spunea...

Ar trebui mai multe , mergeti intr-o noapte si vandalizati cladirile )))

Anonim spunea...

bravo!!!!!!!!

FS spunea...

o fi pamant romanesc, dar din pacate niciodata nu vom rupe granitele

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: