Pe 27 aprilie, 1990, Gheorghe Ghimpu a arborat TRICOLORUL pe clădirea Sovietului Suprem RSSM

27 aprilie 2013

Pe 27 aprilie 1990, Sovietul Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldova a aprobat tricolorul ca drapel de stat. Lui Gheorghe Ghimpu i-a revenit meritul de a înălța tricolorul pe clădirea Sovietului Suprem , actualmente clădirea Președenției Republicii Moldova.


Președintele Partidului Liberal din Republica Moldova – Mihai Ghimpu, fratele lui Gheorghe Ghimpu, și-a amintit că Gheorghe Ghimpu a umblat cu drapelul mai multe zile, înfășurat de corp, așteptînd cu nerăbdare ziua în care urma să-l arboreze.

Scriitorul și deputatul Ion Hadîrcă: „Atunci când a arborat tricolorul, la 27 aprilie, deasupra Parlamentului, nu pricepeam de ce își risca viața ridicîndu-se la niște înălțimi amețitoare. Mai târziu am înțeles că numai Gheorghe Ghimpu putea face acest lucru. Sunt puțini în lumea celor drepți care ar fi trăit o asemenea clipă în viața lor”.

Doctorul în filologie Ion Melniciuc: „Am alergat pe jos cu soția de la Botanica până la sediul Parlamentului, când Gheorghe Ghimpu a arborat Tricolorul. Îl vedeam de la Botanica. Am trăit emoții de nedescris, o stare sufletească nemaivazută, urmărind Tricolorul arborat pe clădirea Parlamentului. Asta a făcut-o Gheorghe Ghimpu. A fost un adevărat patriot”.

„Ne vom salva doar revenind la românism și realizând reîntregirea neamului românesc” - Gheorghe Ghimpu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: