Mesajul Regelui Mihai cu prilejul Crăciunului, pentru românii de pretutindeni

25 decembrie 2012


Iată că în mesajul tradiţional de Crăciun, regele Mihai al României a dat un mesaj care s-a adresat inclusiv românilor din Basarabia.

Unul din grupurile care susţin familia regală a României se numeşte România Vie şi face parte din Platforma Civică Acţiunea 2012. Membrii acestui grup participă periodic la activităţile organizate de familia regală şi au susţinut constant implicarea acesteia în problema Basarabiei.

Iată mai jos întregul mesaj adresat românilor de către regele Mihai.

“Ajuns la Săvârşin după un an plin de activităţi publice, Regina şi cu mine, alături de întreaga noastră familie, sărbătorim Naşterea Domnului nostru Isus cu speranţă şi credinţă. Ca de fiecare dată în ultimii 72 de ani mă adresez vouă de Crăciun cu aceeaşi afecţiune şi bucurie. Ne îndreptăm recunoştinţa spre toţi cei care în viaţă sau plecaţi dintre noi au făcut astfel ca ţara să continue drumul ei greu, dar atât de frumos şi de înălţător.

Gândurile mele se îndreaptă aşadar spre toţi militarii români aflaţi în ţară sau în misiuni de apărare a păcii în lume, precum şi la soţiile, soţii, părinţii şi copii lor. Săvârşinul este un loc binecuvântat. Înnobilat de iubirea care a fost alcătuit de mama mea Regina Elena şi continuat de fiica mea Principesa Moştenitoare. În atmosfera Crăciunului al doilea gând al nostru se îndreaptă către oamenii în vârstă cu sau fără familie, în bunăstare fizică sau cu sănătatea şubredă. Vârstnicii României au nevoie de înţelegerea şi iubirea semenilor, de ajutorul şi încurajarea lor. Îndrept un cuvânt de laudă către medicii români care uneori în chip anonim şi cu dificultăţi dau zile suportabile bătrânilor şi bolnavilor noştri. Copii şi tinerii ţării au astăzi o viaţă fără graniţe, în faţa computerelor sau călătorind pe cinci continente fără niciun complex de inferioritate ei sunt acea parte a României care ne aşează la nivel de egalitate cu orice altă ţară a lumii”, se arată în mesaj.

Ca în fiecare an ne bucurăm de dovezile de afecţiune şi respect ale societăţii româneşti. Porţile Săvârşinului sunt deschise sutelor de tineri şi adulţi, copii şi bătrâni care vin să cânte colinde, să-şi arate costumele păstrate din bătrâni, să danseze în ritmurile tradiţionale de Crăciun. De orice confesiune ar fi românii sunt bine veniţi. Prezenţa lor dă rost noţiunii de familie şi sărbătorii Naşterii Domnului petrecută în comunitate.

Familia Regală a fost prezentă neîncetat în comunităţile locale şi a făcut vizită de prestigiu în Europa pentru a servi interesele fundamentale ale României. La 85 de ani de la proclamarea mea ca rege am fost bucuros să văd felul în care este preţuită familia mea în toate generaţiile. Am fost mişcat de simţul datorii şi patriotismului de care au dat dovadă oraşele Alba Iulia, Oradea şi Bucureşti, în sărbătorile lor dedicate coroanei.

Viaţa noastră publică lasă încă de dorit, dar sper să găsim puterea de a îndrepta lucrurile, vom avea o şansă în viitor doar dacă ne vom asuma propria noastră răspundere. Nu va veni nimeni de altundeva să ne ofere binele. Felicit pe cei care au făcut ceva bun pentru ţara lor. Doresc tuturor românilor din ţară, din Basarabia şi din toate colţurile lumii Crăciun Fericit şi La mulţi ani.

Aşa să ne ajute Dumnezeu”.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Regele Mihai nu vrea sa vina in vizita in Chisinau? Sa ai ocazia sa traiesti atatia ani si sa poti fi martorul unor schimbari majore e ceva intr-adevar impresionant. Spre exemplu ceea ce a vazut in 1942 si ceea ce e astazi pe bd. Decebal din Chisinau. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=407994845928786&set=a.407994765928794.90250.100001548213055&type=3&theater

Doru de Bacau spunea...

TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ETERNĂ CU DUMNEZEU ÎNTRU VEȘNICIE!!! AMIN!
SĂ NE TRĂIEȘTI ANI BUNI ȘI BINECUVÂNTAȚI MAJESTATE, DIMPREUNĂ CU ÎNTREAGA FAMILIE REGALĂ ȘI CU CEI DRAGI PREȚUIȚI, ȘI VĂ MULȚUMIM FRUMOS CUMSECADE PENTRU ACESTE CUVINTE-ÎNDEMN CU EVIDENȚĂ ADEVĂRAT IZVORÂTE DIN INIMĂ CALDĂ SINCERĂ ȘI PLINE DE NOBILĂ NĂDEJDE BUNĂ ÎMBUCURĂTOR-ÎNCREZĂTOARE ÎN ROSTUL, MENIREA, IZBĂVIREA ȘI DEVENIREA ÎNTRU MÂNTUIRE A NEAMULUI ROMÂNESC!! SFINTE SĂRBĂTORI FRUMOASE PLINE DE LUMINĂ ÎNTRU INIMĂ SENINĂ CU SĂNĂTATE-N BUCURII SĂ AVEȚI PARTE! CU DUMNEZEU INAINTE, CĂCI CU NOI ESTE DOMNUL DUMNEZEU, ÎNȚELEGEȚI NEAMURI ȘI VĂ PLECAȚI, CĂCI CU NOI ESTE DOMNUL DUMNEZEU!! NIHIL SINE DEO! AMIN! HRISTOS SE NAȘTE!!! SLĂVIȚI-L!!!
BUCURIE!

Anonim spunea...

Când vorbeşte Michel de răspundere parcă ar vorbi Ciociolina de virtute. Individul nare nicio urmă de regret pentru cei pe care i-a trimis în moarte. Să stea în genunchi şi să ceară iertare nu să transmită mesaje că nu esti soldat la transmisiuni. N-are niciun drept să se adreseze POPORULUI ROMÂN pe care l-a trădat şi a fugit ca un laş. Cum o să dea ochii cu Maniu, cu Gh. Brătianu, cu Mircea Vulcănescu, cu militarii pe care i-ai trimis la moarte? Norocul lui este că ei sunt în RAI, pe când el o să stea cu Scaraoţchi.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: