Un tricolor de dimensiuni mari a fost arborat în centrul oraşului Criuleni

2 iulie 2012


Un drapel de dimensiuni mari a fost arborat astăzi, în scuarul din centrul oraşului Criuleni, informează MOLDPRES.

La ceremonia de arborare a drapelului de stat au participat Premierul Vlad Filat, membri ai Cabinetului de miniştri, deputaţi din primul Parlament al R. Moldova şi conducerea oraşului Criuleni. Festivitatea a demarat cu un omagiu adus drapelului de stat de către un grup de elevi. După aceasta simbolul a fost sfinţit de un sobor de preoţi.

În discursul său, Premierul Vlad Filat a vorbit despre semnificaţia drapelului de stat. "O ţară este mare şi puternică nu prin dimensiuni, ci prin dragostea şi patriotismul cetăţenilor săi. Drapelul este un element ce are menirea să ne unească, şi indiferent de limba pe care o vorbim sîntem în primul rînd cetăţeni ai R. Moldova. Eu cred în viitorul acestei ţări", a spus Filat.

Preşedintele raionului Criuleni Vitalie Rotaru a menţionat că drapelul are înălţimea de 26 de metri şi a fost achiziţionat cu suportul unor donatori.

"În calitate de cetăţeni trebuie să respectăm simbolurile de stat, iar tricolorul de la Criuleni este primul de asemenea dimensiuni arborat în localităţile ţării", a adăugat Rotaru.

Pe 27 aprilie 1990, primul Parlament al R. Moldova a declarat tricolorul drept drapel oficial al ţării, notează MOLDPRES.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: