2000 de lei amendă pentru cei care neagă represiunile regimului comunist

5 iulie 2012


Liberalii vor introducerea unor sancţiuni pentru moldovenii care nu le împărtăşesc viziunile. Aceştia vor să-i amendeze cu 2000 de lei pe toţi cei care neagă deportările şi represiunile regimului totalitar comunist, scrie jurnal.md

Un asemenea proiect de lege în acest sens a fost deja elaborat şi înregistrat la Parlament.

Potrivit proiectului, negarea deportărilor staliniste prin discursuri, scrieri, imprimări vândute sau distribuite în locuri publice ori prin orice mijloace de comunicare în masă se sancţionează cu amendă de la 50 la 100 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 60 de ore.

Liberalii susţin că o asemenea lege nu va leza dreptul la libera exprimare sau la propria opinie, deoarece se prevede doar „sancţionarea acţiunilor de negare intenţionată a unor adevăruri istorice”.

„Noi nu ne-am gândit la comunişti, socialişti, alvgardişti, bolşevici. Orice lege adoptată de Parlament se referă la toţi cetăţenii”, susține liderul PL, Mihai Ghimpu.

Primii care au reacţionat la propunerea liberalilor au fost parlamentarii comunişti.

„Aiurelile astea ale lui Ghimpu şi ale altora nu ne influenţează pe noi absolut deloc”, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin. „Noi niciodată nu am negat faptul că au existat aceste deportări. Noi am propune să amendăm pe toţi acei care neagă succesele guvernării comuniste timp de opt ani de zile”, a fost și reacția comunistului Sergiu Sârbu.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie să fie aprobat de Parlament în două lecturi.

Citiți și Pierderi umane ale Basarabiei sub ocupația sovietică

1 comentarii:

Anonim spunea...

......incalcarea dreptului de libera exprimare. eu nu neg aceasta, a fost si va fi sh rau, dar faptul ca ei ne ordona ce sa vb,asta cum se numeste? asta ce inseamna?....., nu vreay sa fiu pesimist sau sa par, neg acest feomen, insa nu este nevoie doar de ochii bine deschisi la asemenea interventii fara simtz.........

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: