După recensămîntul din 2014 minimum o pătrime din locuitorii RM trebuie să se declare oficial români

26 iunie 2012


În 2003, comuniştii au falsificat rezultatele recensămîntului populaţiei pentru a demonstra că moldovenii sînt majoritari, iar românii constituie doar 2-3% din populaţia Republicii Moldova. În 2014, cînd va avea loc următorul recensămînt al populaţiei, oamenii trebuie încurajaţi să nu se teamă recunoască că sînt români. Iniţiativa aparţine cunoscutului istoric Anatol Petrencu, vicepreşedinte al Partidului Liberal (PL).

Într-un apel către concetăţeni, plasat pe voxpublika, acesta propune înfiinţarea unui grup de iniţiativă, „care să se convoace în cel mai rapid mod şi să elaboreze o strategie şi o tactică, avînd sloganul: „Da, sunt moldovean, prin urmare sunt ROMÂN!”.

„Consider că interesul major al nostru, al românilor moldoveni, este desfăşurarea unui recensămînt corect, transparent, lipsit de intimidări, de întrebări sofisticate etc. Pentru noi, moldovenii, este foarte important să depăşim frica, băgată în oase de fostul regim totalitar, şi să declarăm cu gura deschisă (să scriem clar în anchete): noi suntem ROMÂNI!”, declară Anatol Petrencu.

În opinia sa, „moldoveniştii primitivi din RM, cei de peşteră, consideră cum că români în RM ar fi 2-3 % – asta în situaţia în care peste 25% din respondenţi declară că limba lor maternă este limba română”.

„Prin urmare fac următorul apel: să conştientizăm că cei ce recunosc că limba lor maternă este limba română, să aibă CURAJUL să declare în anchete că sînt ROMÂNI. Noi trebuie să demonstrăm lumii că în 2014 cel puţin o pătrime din populaţia RM este de etnie (naţionalitate) ROMÂNĂ. Şi asta trebuie s-o facem în ciuda tuturor eforturilor moldoveniştilor de peşteră şi a patronilor lor financiari pe peste hotarele RM”, mai declară politicianul, citat de tribuna.md.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Cetățean moldovean de etnie română; sunt dovezi pentru cine vrea să le vadă/caute.

Pallavicini spunea...

Moldovenii nu sunt romani. Sunt un popor care vorbesc o limba romanica foarte asemanatoare cu romana. Asta e tot. La fel ca si Quebecoise din Canada. Nici ei nu se declara francezi cu toate ca vorbesc franceza. Ei se declara canadieni "quebecoise". Terminati cu propaganda asta si pregatiti-va de federalizare. Germania sustine si finanteaza federalizarea Moldovei. Numai asa se vor respecta drepturile minoritatilor si se va stinge conflictul nistrean.

Anonim spunea...

Dragos te sustin 100% adevar,suntem romani)) ;)

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Pallavicini dar tu esti de o prostie crasa - a compara Quebec/Franta cu RM/Romania e ca si cum ai compara merele cu portocalele - deci Quebec, o PROVINCIE a statului Canada, vorbitore de limbra franceza, fondata de francezi colonialisti veniti acolo pe la jumate secolului XVIII - mai incearca did cind in cind sa se rupa de Canada dar pina la urma nu o fac ca nu le convine - vorbesc toti si engleza si franceza (doua limbi diverse) - le vorbesc pe amindoua multi candieni nu numai cei din Quebec - nu se compara situtia cu RM - si mai spui "se declara canadieni "quebecoise"" - exact - cum si tu esti roman moldovean; numai timpenii vad pe aici si apoi va suparati ca ni se duce duhu de moldoveni prosti (eu sint roman moldeaven din RO); am mai vazut de curind un alt timpit care va sa zica vrea o dinamica Austria/Germania in raportul RM/RO; da voi sinteti Austria uoi? nu aveti o cultura sau istorie de sine statatoare - tot ce aveti este in Romania; nu aveti economie - ce produceti? vin?sunteti voi urmasii unui imperiu solid cum a fost cel Austro-Ungar? Russia se compara cu Germania la capitolul civilizatie sa va lase sa fiti o tara independenta? numai timpenii - nu puteti sa existati ca stat independent - nu exista nici un component - si un chior vede asta; astia ca tine fac din RM ceea ce esti - o provincie in perpetua stare de desintegrare, cea m-ai saraca regiune a Europei; singura speranta este reunirea cu Romania; cit mai vrem noi - eu cel putin nu va mai vreau ca tare sunteti prosti - daca ar trai Stefan var taia capul la toti imbecilior

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: