Palatului Național din Chișinău i-a fost conferit numele „Nicolae Sulac”

23 mai 2012
Palatul Național va purta numele câtărețului de muzică populară Nicolae Sulac. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi, 23 mai, de Guvern.

Menționăm, că Nicolae Sulac a fost decernat laureat al premiilor Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste, artist al poporului R.S.S.M. și ulterior al Republicii Moldova, cavaler al ordinului Republicii din Republica Moldova.În anul 2002 a creat un fond de susținere a muzicii populare.

În cei 67 ani de viață, interpretul a cântat „Ce frumos mai cânta cucul”, „Tinerețe-tinerețe”, „Foaie verde magheran”, „Când tata va veni”, „Floarea lui Sulac”, doinele „Miorița” și „Doina de jale”, „În pădurea de la Prut” și altele.

Nicolae Sulac s-a născut pe data de 9 septembrie 1936 în satul Sadac, raionul Comrat și a decedat la 8 aprilie 2003, la vârsta de 67 de ani. Cântărețul de muzică populară a fost înmormântat la cimitirul din strada Armeanscă din Chișinău. La 9 octombrie 2004, în cadrul Cimitirului Central a fost inaugurat bustul interpretului.

Nicolae Sulac a fost unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară din țara noastră.

Sursa: UNIMEDIA

1 comentarii:

Mariana spunea...

Eu am vrut să rămână PALATUL NAȚIONAL! Nu pentru că aș avea ceva împotriva lui Nicolae Sulac, însă cuvântul NAȚIONAL i-ar fi cuprins pe toți cei mai buni. Sunt tristă...

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: