Exerciții militare ale armatei ruse în Transnistria

4 mai 2012
Grupul operativ al forţelor militare ruse dislocat în regiunea transnistreană a Moldovei a avut, joi, un exerciţiu tactic de campanie, în timpul vizitei la Bucureşti a Preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care a confirmat că Moldova va insista asupra retragerii trupelor militare ruse de pe teritoriul său, conform deciziei OSCE de la Istambul, din anul 1999.

Agenţia «INFOTAG» transmite cu referire la un reportaj prezentat de televiziunea transnistreană că în timpul exerciţiului militarii ruşi au pus la punct acţiuni în cadrul campaniilor şi şi-au perfecţionat coordonarea de luptă, într-o situaţie apropiată la maxim de cea de luptă. Conform legendei, inamicul convenţional se deplasa dinspre localitatea Mălăieşti, iar militarii urmau să-l blocheze şi să nu admită avansarea. Cu acest scop câmpul a fost minat. În momentul declanşării minelor se dă ordin de lichidare prin foc de mitraliere şi tunuri.

Exerciţiul reprezintă un final logic al instruirii militarilor din grupul operativ rus, care la sfârşitul lunii iulie se vor instala la posturile de pacificare din Zona de Securitate de pe Nistru.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: