"Cei care au demolat monumentul lui Lenin la Donduşeni, nu pot fi traşi la răspundere"

28 martie 2012
Persoanele care au demolat monumentul lui Vladimir Lenin, din oraşul Donduşeni, nu pot fi trase la răspundere. Asta pentru că legislaţia prevede scoaterea de pe teritoriul ţării a tuturor monumentelor care amintesc de ideologia comunistă. Iar cetăţenii trebuie să ceară autorităţilor locale să respecte prevederile legii. Declaraţiile au fost făcute de scriitorul Valeriu Matei în cadrul Ediţiei Speciale la Publika TV.

"Nimeni nu poate să fie tras la răspundere, pentru că nimeni nu a anulat hotărârea Parlamentului privind scoaterea monumentelor ce amintesc de ideologia comunistă pe teritoriul Moldovei. În baza ei, s-a scos Lenin din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi aşa trebuia să se întâmple peste tot. Din păcate, mai avem asemenea monumente care nu prezintă valoare artistică. Cetăţenii trebuie să ceară autorităţilor locale să respecte prevederile legii prin care să fie scoase aceste monumente", a spus Valeriu Matei.

Politicianul Iurie Roşca este de aceiaşi părere şi consideră că nu a avut loc un act de vandalism.

"Cred că a fost un act de vandalism instalarea acestor monumente. Greşeala a fost a celor care au provocat societatea, instalându-le printr-o decizie politică voluntaristă. Constituţia Moldovei ne scuteşte de a avea o ideologie de stat. Deci, să le dăm partidului care consideră că încă mai trebuie să practice această ideologie, să fie proprietatea lor privată. Nimeni nu vine să îşi instaleze simbolul partidului în centrul unei localităţi, acest lucru este ilegal", a menţionat Iurie Roşca.

Pe de altă parte, analistul Igor Boţan consideră că dezmembrarea monumentului lui Lenin de la Donduşeni este un act de vandalism.

"Aceste simboluri sunt depăşite de timp, dar mi se pare că o astfel de atitudine este starea deprorabilă a oamenilor. E o manifestare de vandalism. De ce aceste monumente nu se înlătură în conformitate cu legea de către autorităţi. Partidul care împărtăşeşte doctrina comunistă, îşi poate creşte ratingul în urma acestui eveniment", a menţionat Boţan.

"Problema nu este în monumente, ci în doctrine, care au fost impuse pe parcursul istoriei. Cred că populaţia trebuie să fie informată. Tânăra generaţie ştie puţine despre Lenin, despre puterea sovietică şi ar fi bine să cunoască", consideră liderul Mişcării de tineret "Voievod", Nicolae Pascaru.

În Republica Moldova sunt 20 de monumente dedicate ideologiei sovietice.

sursa: publika.md

30 comentarii:

Anonim spunea...

eu cred ca a fost mai mult vandalizm ....ca defapt Lenin e ca si acel Creanga ...Eminescu ...Stefan Cel Mare...face parte dn istoria noastra

Anonim spunea...

Cred-că au procedat corect ce-i ce l-au detronat dacă nu a făcut-o conform legii administrația publică locală e și normal să o facă cetățenii care au suferit în urma ideologiei lui..

Anonim spunea...

Bravo celor care o facut asta va sustin si va stimezi....De mult trebuia ca strica tot fasonu....Comunistii din Donduseni la Gunoiii :D:D

Anonim spunea...

esti un om **** (fara de carte) dacail pui pe lenin alaturi de oameni de care au facut ceva BUN pentru Tara noastra

Nicolae91 spunea...

Dacă e să mergem după logica ---"eu cred ca a fost mai mult vandalizm ....ca defapt Lenin e ca si acel Creanga ...Eminescu ...Stefan Cel Mare...face parte dn istoria noastra"--- atunci ar fi corect să instalăm busturile lui Ion Antonescu

Anonim spunea...

Locul lui e intrun muzeu pe o alee cu scriitori shi asha mai9 departe dar nu in mijlokul localitatii !in asha caz este pus ca shi simbol al acelei localitati ceea ce nu e corct

Anonim spunea...

CIND A FOST LENIN LA PUTERE,,,,,,,POPULATIA NU O DUCEA ASA DE GREU KUM O DUCE AKUMA'''''''LA MOMENTUL DE FATA TOTI PLEACA SI RAMIN COPII SINGURI KU BUNICII

Anonim spunea...

PARLAMENTUL
HOTĂRÎRE Nr. 688
din 25.08.1991
cu privire la lichidarea monumentelor şi altei atributici a ideologiei comuniste

Publicat : 25.08.1991 în Monitorul Oficial Nr. 000

Prezidiul Parlamentului Republicii Moldova h o t ă r ă ş t e:
1. Guvernul Republicii Moldova va emite o dispoziţie comitetelor executive ale organelor autoadministrării locale în vederea:
demontării şi depozitării monumentelor şi altei atributici a ideologiei comuniste şi celor de propagare a pseudoistoriei poporului;
schimbării denumirilor de localităţi, străzi, întreprinderi, instituţii, organizaţii, ce poartă amprenta acestei ideologii, în conformitate cu tradiţiile istorico-culturale ale poporului;
sustragerii din uz a materialelor vizual-ilustrative de propagandă comunistă.

2. Termenul de îndeplinire a prezentei Hotărîri se stabileşte pînă la 5 septembrie 1991.

Preşedintele
Parlamentului Republicii Moldova Alexandru Moşanu

Chişinău,
25 august 1991.
Nr. 688-XII.

ToRy spunea...

ar fi cazul ca shi alte localitatzi in care mai sunt monumente şi altei atributici a ideologiei comuniste sa le urmeze exemplu celor de la Dondosheni

Anonim spunea...

Rusine politicienilor care au venit la conducere sa caute potcoavele cailor dusi in Siberia. oARE acum MAJORITAtea populatiei o duce mai bine ca pe vremurile sovietice? RUsine pentru asa conducere si legile pe care le adopta,e timpul sa traim cu prezentul nu cu istoria pe care nu o putem schimba, deja la noi sunt mai in voga cotropitorii germani CA CEI CE AU DISTRUS REGIMUL fascist.PS.Distrugerea unui monument nu a schimbat situtia nici unui om sarac care abea isi mai duce povara anilor.RUSINE!!!!!!

Anonim spunea...

Rusine celor care au facut acest pact de vandalizm,nimeni nu se ghindeste cum sa infloreasca orasul si sa fie frumos....bogat,dar de stricat si de facut ris se gasesc asa persoane

Anonim spunea...

Oameni buni! Moldova! Rodetiva giturile unul la altul pentru a face ceva bun! incepind cu 2007 moldovenii degradeaza pe zi ce trece, doar un om fara cultura pate face asha ceva. Lenin precis ca nu poate aduce acum nimic rau nimanui, luptai cu cei care acum va fac saraci, sau pentru acest lucru nu este destul curaj?!
Cei care au adoptat asha lege doar isi askund faptele dupa hirtiute si cuvinte frumoase, nu parlamentul este Moldova ci NOI populatia, viitorul depinde de NOI, dar trecutul e deja TRECUT!

Anonim spunea...

bravo bayetzy mult respect ...poate venitzy shi la drokia :D:D:D;)

Anonim spunea...

Totul se poate de distrus pe pamint,dar istoriea ce a fost nu,in memoriea pamintului totusi va ramine.,asa cum si veata omului, de la bun inceput si pina la al lui svirsit,toate faptele, ce le face ramin in memoriea pamintului, care priveste cu ocii Domnului.Si ziua ce sa trecut astazi in asa fel ,nici cacum nui putea scimba..asa va raminea.In lume civilizata se pastreaza toate monumentele istoriei.cu aceasta orasul va avea o istorie bogata si de fel diferit.Pentru oaspeti oraselului vor fi ecscursii interesante a trecutuli si pina ziua de azi...in asa fel sa ridica cit de putin biudgetul oraselului.

Anonim spunea...

Apropo, o idee superba, de ce sa nu ridicam un monument sau macar un bust Maresalului Ion Antonescu ca un elogiu pentru ostasii romanin care au eliberar Basarabia de bolisevici? Banii colictam de la asociatiile proromanesti si gasim un locusor frumos unde sa-l amplasam. Buna idee nu?!

Anonim spunea...

VOI SLUGI ale ne-PUTIN-ciosului PUTIN,
Voi MANKURŢI VICLEANI,
voi «STATALIŞTI-MALDAVANIŞTI»,
voi lupiKGB în piele de oaie,
voi SLUGI ale Călăilor Ocupanţi RUŞI!


Bagăţi la cap ACUM până când n-o vom face
NOI ROMÂNII basarabeni,URMAŞII RĂZEŞILOR lui Ştefan cel Mare şi SFÂNT !

***NU EXISTĂ LIMBA MOLDOVENEASCĂ***
Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!
***NU EXISTĂ POPOR MOLDOVENESC***
Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!
***NU EXISTĂ REPUBLICA MOLDOVA***
Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!

***Există doar LIMBA ROMÂNĂ,POPORUL ROMÂN şi ROMÂNIA,urmaşa DACIEI STRĂBUNE!!!!!***

***Destinul nostru al ROMÂNILOR basarabeni este unul singur: ROMÂNIA RE-ÎNTREGITĂ!!!!!***

Anonim spunea...

"Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales,
IUBIREA TRECUTULUI,
FĂRĂ DE CARE NU EXISTĂ IUBIRE DE ŢARĂ. "


Mihai Eminescu

Anonim spunea...

Le-aţi citit pe VIPERELE VICLENE KAGHEBISTE cum ne îmbie SĂ GÂNDIM CU MAŢELE nu cu SUFLETUL NOSTRU ROMÂNESC?

Iată de ce Călăii OCUPANŢI RUŞI ÎL URĂSC DE MOARTE pe ROMÂNUL Eminescu!

Şi lor şi slugilor lor- "MALDAVANIŞTII-STATALIŞTI" LE E FRICĂ DE ADEVĂR!

Marele ROMÂN Eminescu explica încă de acum peste 140 de ani STRATEGIA RUSEASCĂ de izolare şi îndobitocire a ROMÂNILOR basarabeni:

„Pentru ca să ne ia individualitatea, Rusia ar trebui să ne dea alta în schimb, şi, cel puţin deocamdată, nu suntem copţi pentru o asemenea degenerare.

[…] când între Moldova şi aşa-numita Basarabia comunicaţia era liberă.
Ruşii s-au încredinţat că această libertate este primejdioasă numai pentru dânşii şi pentru aceasta au închis graniţele ermeticeşte şi au curmat atingerea între românii de peste Prut şi restul poporului român.


De atunci şi până acum măsurile silnice pentru stârpirea românismului se iau fără de curmare.
Administraţia, biserica şi şcoala sunt cu desăvârşire ruseşti, încât este oprit a canta în ziua de Paşti "Hristos a inviat" în ROMÂNEŞTE.

Nimic în limba ROMÂNEASCĂ nu se poate scrie; nimic ce e scris în limba ROMÂNEASCĂ, nu poate să treacă graniţa fără de a da loc la presupusuri şi persecuţiuni; ba oamenii de condiţie se feresc de a vorbi în casă ROMÂNEŞTE, pentru ca nu cumva o slugă să-i denunţe; într-un cuvânt, orice manifestaţie de viaţă ROMÂNEASCĂ e oprită, rău privită şi chiar pedepsită.”

Chiar şi Călăii OCUPANŢI RUŞI şi slugile lor "MALDAVANIŞTII-STATALIŞTI
au înţeles că după 200 de ani de OCUPAŢIE RUSEASCĂ,
ADEVĂRUL NU MAI POATE FI ASCUNS!!!

Gândirea "MALEABILĂ,PRAGMATICĂ ", adică GÂNDIREA CU MAŢELE cu care VICLEAN NE ÎMBIE Călăii OCUPANŢI RUŞI şi slugile lor "MALDAVANIŞTII-STATALIŞTI este de fapt GÂNDIREA DE ROB,de SLUGĂ MANKURTĂ care stă în patru labe să lingă tălpile ciubotelor OCUPANŢILOR RUŞI!
Nu vă mai obosiţi tovarăşi!
ŞTIM CINE SUNTEŢI!
NA SYBYR cu voi leprelor!

VOI Călăii OCUPANŢI RUŞI,
slugile voastre "MALDAVANIŞTII-STATALIŞTI

şi stăpânul vostru tot mai ne-PUTIN-ciosul PUTIN ştiţi că
RUSIA A PIERDUT DEFINITIV Basarabia .

ASTA VĂ ROADE !


REUNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Noastră Mamă ROMÂNIA ESTE ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE !!!

Florin spunea...

Un adevărat act de curaj!

Nicu spunea...

Si bine ca nu sunt trasi eu consider. In sfarsit s-a gasit cineva care sa aiba atita curaj sa se revolte. Aici nu poate fi vorba de vandalism credeti-ma. Respect pentru cei ce au avut aceasta initiativa. Am ascultat recent la radio aceasta stire in timp ce jucam pariuri sportive si am decis sa dau cautarii pe net. Am gasit blogul tau si vad ca opiniile sunt diferite. Voi ceilalti ce credeti?

Anonim spunea...

vei boilor voi istoria macar as deschiso vrio data ??? vret tare in romania stringetiva sii.... la ei am sa vad cit o so duceti acolo ,, cui trebuie saracia aceia ??

Anonim spunea...

Domnul MOLDOVEI-Dimitrie CANTEMIR
(n. 26 octombrie 1673 – d. 21 august 1723):

“Noi, moldovenii, LA FEL NE SPUNEM ROMÂNI
“Noi, moldovenii, LA FEL NE SPUNEM ROMÂNI
“Noi, moldovenii, LA FEL NE SPUNEM ROMÂNI
“Noi, moldovenii, LA FEL NE SPUNEM ROMÂNI
“Noi, moldovenii, LA FEL NE SPUNEM ROMÂNI
“Noi, moldovenii, LA FEL NE SPUNEM ROMÂNI
“Noi, moldovenii, LA FEL NE SPUNEM ROMÂNI
,
iar limbii noastre nu dacică,
nici moldovenească, ci ROMÂNEASCĂ,

astfel că, dacă vrem să-l întrebăm pe un străin de ştie limba noastră, nu-l întrebăm: «Scis moldavice?», ci «ŞTII ROMÂNEŞTE?», adică (in latineşte): «Scis Romanice»?

Anonim spunea...

Lupta ROMÂNILOR pentru unitate naţională

Revoluţionarul şi istoricul Nicolae Bălcescu îi remarcă cu mândrie pe domnitorii români Mircea cel Mare şi Ştefan cel Mare care au nutrit aceleaşi gânduri de unire.
Domnitori care au urmărit refacerea unităţii statale a
celor trei ţări româneşti:
în scrisoarea lui BOGDAN al II-lea (TATĂL lui ŞTEFAN CEL MARE), trimisă la 11 februarie 1450 lui Ioan
Corvin de Hunedoara, domnul moldovean îşi exprimă dorinţa ca
„ Ţara domniei mele şi Ţara domniei tale UNA SĂ FIE".
În tratatul încheiat cu regina Elisabeta a Angliei în 1588, PETRU ŞCHIOPUL preciza, nu fără relevanţă:
„Noi, Petru, din
graţia lui Dumnezeu principe al Valahiei şi al Moldovei...".

În Dieta poloneză, Taranowski aminteşte despre
PETRU RAREŞ care
„ ...nutreşte gândul măreţ al înfăptuirii unui REGAT AL TUTUROR VALAHILOR PÂNĂ LA DUNARE".

(Vezi p.314-315 Istoria adevărului istoric Vol.II Prof. A.Deac).

Iată ÎNCĂ o dovadă care demonstrează NULITATEA teoriilor MANKURTE clocite la Moscova PENTRU A BĂGA URA ÎNTRE FRAŢII ROMÂNI.
Cronicarul polonez ATESTA ca ROMÂNII moldoveni şi ROMÂNII munteni îl DIVINIZAU pe bunelul Ştefan cel Mare ,şi îl considerau SFÂNT încă din timpul vieţii!

Kronika polska (cronică poloneză) Maciej Stryjkowski (cca. 1547-1593):

"Orice istoric poate să-l preamărească cu drept cuvânt pentru acest slăvit noroc cu o ţară aşa de mică. Despre acesta, MOLDOVENII ŞI MUNTENII cântă mereu, la toate adunările lor, pe scripci sârbeşti, rostind în limba lor:
„Ştefan, Ştefan voievod, Ştefan, Ştefan voievod a bătut pe turci, a bătut pe tătari,
A BĂTUT PE UNGURI, PE RUŞI şi pe poloni”.


Şi mai mult decât atât ÎNSUŞI DOMNUL Munteniei avea DREPT ICOANĂ portretul lui Ştefan chiar la căpătâiul patului său din dormitor.
Kronika polska (cronică poloneză) Maciej Stryjkowski (cca. 1547-1593):

"Când mergeam spre Turcia, AM VĂZUT LA BUCUREŞTI, oraşul de scaun, LA CURTEA DOMNULUI Ţării Româneşti, unde am fost la ospăţ, cum atârnă PE PERETELE IATACULUI DOMNULUI un chip, zugrăvit pe lemn, după obiceiul vechi, arătându-l pe acest Ştefan, înalt la statură, şezând cu coroană regească pe cap. [...] Din cauza nespusei lui vitejii, ÎL SOCOTESC CA SFÂNT. "

Adevărul a învins MINCIUNA RUSEASCĂ a urii între fraţii români!
Ajunge cu ÎMPĂRŢIREA ROMÂNILOR de catre IMPERIILE COTROPITOARE!
De la bunelul BUREBISTA încoace DACIA E UNA SINGURĂ!

Nicolae Ienache, ROMÂN bucovinean deportat în 1940 în Siberia, evadat, mărturiseşte în 1942, DUPĂ INTRAREA ARMATEI ROMÂNE în război şi RECUCERIREA TERITORIILOR OCUPATE de ruşi:

„Când mă văd ÎN ŢARA MEA, aşa-mi vine să-mi fac cruce cu amândouă mâinile şi să fac un pas şi să sărut pământul şi apoi alt pas şi iar să sărut pământul şi apoi alt pas şi iar să sărut pământul şi tot aşa mereu până ce voi ajunge acasă.
Atâta de puţin vrednic mă simt înaintea lui Dumnezeu că M-A SCĂPAT DE SATANA ŞI DE IAD”.

Anonim spunea...

Domnul MOLDOVEI-Dimitrie CANTEMIR
(n. 26 octombrie 1673 – d. 21 august 1723)le dă o lecţie de ADEVĂR «STATALIŞTILOR-MALDAVANIŞTI»,SLUGILE MANKURTE a Călăilor OCUPANŢI RUŞI.

Domnul MOLDOVEI-Dimitrie CANTEMIR
(n. 26 octombrie 1673 – d. 21 august 1723):

«Înainte de toate, chiar dacă acest (neam) a fost împărţit în trei ţinuturi de căpetenie, totuşi

TOŢI SE CHEAMĂ CU ACELAŞI NUME DE ROMÂNI,
DISPREŢUIND adică dând de-o parte NUMELE DE VALAHI,
care le-a fost dat de către popoarele barbare.


Căci ROMÂNII care trăiesc şi astăzi în Transilvania, deasupra fluviului Olt, în ţinutul numit Maramureş,

nu-şi dau numele de valahi, ci de ROMÂNI (martori îmi sunt toşi locuitorii tuturor naţiilor din Transilvania).

Cei din Valahia (pe care grecii din vremuri apropiate îi numesc ungrovlahi, iar noi, moldovenii, îi numim munteni – căci au luat în stăpânire mai multe locuri muntoase) îşi dau şi ei la fel numele de ROMÂNI, iar ţării lor de ŢARA ROMÂNEASCĂ, adică în latineşte: TERRA ROMANA."

Domnul Moldovei-Dimitrie CANTEMIR
(n. 26 octombrie 1673 – d. 21 august 1723):

«Hronicul vechimei a romano-moldo-vlahilor»:

«neamul moldovenilor, muntenilor, ardelenilor...
TOŢI cu un nume de obste ROMÂNI SE CHEAMĂ».


Tovarăşi "STATALIŞTI-MALDAVANIŞTI" aţi băgat la cap ce a spus acum aproape 300 de ani Domnul MOLDOVEI-Dimitrie CANTEMIR?

NOI MOLDOVENII SUNTEM ROMÂNI.
Şi PUNCTUM!

Anonim spunea...

Miron Costin(30 martie 1633- 1691)
Cronicar ROMÂN DIN MOLDOVA, unul dintre primii scriitori și istoriografi din literatura ROMÂNĂ.

«CA ŞI NOI, şi muntenii se numesc ROMÂNI…
RUMÂN este un nume schimbat in cugetarea anilor de la ROMÂN…»


(Cronica polonă: Despre limba moldovenească sau RUMÂNEASCA).

La 1675 Miron Costin nu făcea nici o diferenţă, considerând limba moldovenească identică cu cea românească, ea fiind una a întregii suflări româneşti.
MIRON COSTIN- (30 martie 1633- 1691)
“Cum vedem că, măcară că ne răspundem acum moldovéni, iară
NU ÎNTREBĂM: ştii moldovenéşte?,
ci ŞTII ROMÂNEŞTE?”


MIRON COSTIN- (30 martie 1633- 1691)

“şi ţărâi noastre, Moldovei şi Ţărâi Munteneşti
NUMELE CEL DIREPTU de moşie, IESTE RUMÂN
,

cum să răspundŭ şi acum toţi acéia din Ţările Ungureşti lăcuitori şi munténii ţara lor şi scriu şi răspundŭ cu graiul: ŢARA ROMÂNEASCĂ.”

Anonim spunea...

Băgaţi la cap «STATALIŞTI-MALDAVANIŞTI»,lupiKGB şi filaţiKGB,voi SLUGI ale Călăilor Ocupanţi RUŞI!

Bagăţi la cap ACUM până când n-o vom face
NOI ROMÂNII basarabeni,URMAŞII RĂZEŞILOR lui Ştefan cel Mare şi SFÂNT !

***NU EXISTĂ LIMBA MOLDOVENEASCĂ***
Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!
***NU EXISTĂ POPOR MOLDOVENESC***
Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!
***NU EXISTĂ REPUBLICA MOLDOVA***
Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!

***Există doar LIMBA ROMÂNĂ,POPORUL ROMÂN şi ROMÂNIA,urmaşa DACIEI STRĂBUNE!!!!!***

***Destinul nostru al ROMÂNILOR basarabeni este unul singur: ROMÂNIA RE-ÎNTREGITĂ!!!!!***

Anonim spunea...

ужасно что твориться в Молдове.Власть думает только о своём кошельке,а не во благо народа...Филат,Гимпу и остальные румыны,нечего нашу страну присоединять к Румынии,мы Молдоване..hhttp://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/14.gifttp://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/102.gifhttp://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/35.gif

Anonim spunea...

Sugi p*la curva ruseasca!!! Tu nu esti moldoven si nu ve-i fi niciodata. Tu esti o tirfa rusofona care si-a pierdut capul.

***NU EXISTĂ LIMBA MOLDOVENEASCĂ***
Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!
***NU EXISTĂ POPOR MOLDOVENESC***
Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!
***NU EXISTĂ REPUBLICA MOLDOVA***
Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!

***Există doar LIMBA ROMÂNĂ,POPORUL ROMÂN şi ROMÂNIA,urmaşa DACIEI STRĂBUNE!!!!!***

***Destinul nostru al ROMÂNILOR basarabeni este unul singur: ROMÂNIA RE-ÎNTREGITĂ!!!!!***

Anonim spunea...

Persoanele care au demolat monumentul lui Vladimir Lenin, din oraşul Donduşeni, pot si trebuie sa fie trase la răspundere. Actul de vandalism nu se incadreaza in hotararea Parlamentului, in fata legii toti sunt legali. Dar vad ca pentru romanii locali lege nu exista. Matei ca de obicei aiureste. Sa-si aminteasca mai bine de dosarele penale a sotiei in 1998 urmarite de generalul Alexei.
Prezidentialele in 1996 a pierdut, partidul l-a ingropat in PSL, scriitor de doua parale, de ce nu se aude nimic despre capodoperele sale? Mai are gura sa spun prostii, idiot ce este el....

Anonim spunea...

Bere si gagici la baieti :D Ati facut o treaba excelenta, mai des asa oameni :)

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: