Protest la Ambasada Rusiei din Chișinău [FOTO]

1 februarie 2012

La o lună de la împuşcarea la Nistru a tânărului Vadim Pisari, grupurile de iniţiativă Fapte nu Vorbă şi Spirit Românesc, organizaţii componente ale Platformei Civice Acțiunea 2012, au desfășurat astăzi, 1 februarie, ora 18:00, un protest în fața Ambasadei Federației Ruse de la Chişinău cerând retragerea Armatei a 14-a şi expulzarea abasadurului rus Valeri Kuzmin. La eveniment s-au alăturat şi câteva grupuri de suporteri ai unor echipe de fotbal.
Protestatarii au afişat la poarta ambasadei două banere cu mesajele: „O lună a trecut, nimic nu s-a făcut” şi „Cerem scuzele de rigoare, afara armata de ocupare” scandând „Armata rusă afară”, „Basarabia Pământ Românesc” ş.a.
Voluntarii Platformei Civice Acțiunea 2012 au mai organizat un protest similar acum 2 săptămâni, la 14 ianuarie, când aproximativ 150 de persoane au cerut retragerea armatei ruse la Ambasada Federaţiei Ruse şi la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrarii Europene al RM.
Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: