Un adolescent împuşcat de pacificatorii ruşi la Vadul lui Vodă

1 ianuarie 2012

În dimineaţa acestei zile un tânăr de 18 ani a fost împuşcat de către un pacificator rus la punctul de control de pe podul de la Vadul lui Vodă.

Tânărul a fost internat la Spitalul de Urgenţă din Chişinău, iar starea lui este deosebit de gravă. Anatol Croitoru, unul dintre localnici, ne-a comunicat că oamenii din zonă sunt speriaţi şi foarte revoltaţi de cele întâmplate, şi că prin acest gest, aşa numiţii pacificatori îşi demonstrează încă odată comportamentul abuziv care confirmă inutilitatea acestor puncte de control.

«Nu e primul caz de agresiune a pacificatorilor împotriva cetăţenilor paşnici. Ne torturează de 20 de ani. Azi ieşim să protestăm, căci deja trag deschis cu armele în noi,» a declarat Croitoru.

El a specificat că la ora 13.00 oamenii se vor aduna la pod ca să protesteze paşnic împotriva agresiunii militare a forţelor ruseşti dislocate în zonă. «Fără aceste puncte de control şi pacificatori înarmaţi ne vom simţi mult mai liberi. Aceste puncte sunt doar o metodă de spălare a banilor care trebuie stopată,» a mai adăugat Anatol Croitoru.

sursa: zdg.md

UPDATE: Tânărul împușcat de către pacificatorii ruși a decedat la spital.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Este o rusine ca inca in Europa se intampla astfel de tragedii pe criterii politice si ednice!Este de asemenea o ipocrizie a tarilor mari care au relatii asa zise "de prietenie" cu alte tari mai mici , cand defapt este o relatie de incercare de a subordona si distruge integritatea teritoriala!Urez tuturor celor care se simt romani indiferent de ednie La multi ani si multa sanatate!

Anonim spunea...

Петренко А.М. Дезволтаря сочиал-економикэ ши политикэ а цэрилор сочиалисте ын аний 70–80. Курс де лекций пентру студенций факултэций де историе. Кишинэу, Университатя де Стат «В.И. Ленин», 1989

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: