La Tiraspol a început să se reediteze ziarul ”Luceafărul”

14 ianuarie 2012


Elevii Liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol au început să reediteze ziarul „Luceafărul”, unica publicaţie în limba română din oraş. În paginile ziarului, elevii Liceului cu predare în limba română din Tiraspol prezintă evenimentele care au loc în liceul lor, dar şi alte articole de interes pentru comunitatea de elevi şi profesori. O importanţă aparte în paginile ziarului o au articolele despre drepturile omului, evenimentele istorice şi voluntariat. „Suntem foarte bucuroşi că ziarul a început să fie reeditat, e un eveniment important în activitatea liceului”, ne-a spus Ghenadie Corniţel, redactorul-şef al publicaţiei.

Veronica Pozneac, profesoară la Liceul „Lucian Blaga” şi coordonatorul ziarului a declarat că ziarul este o dovadă vie că la Tiraspol există elevi talentaţi, care iubesc limba română şi valorile naţionale. „Elevii sunt foarte entuziasmaţi, s-au implicat activ, pentru ei este o posibilitate unică de a se afirma şi de a-şi exprima opiniile”, a menţionat aceasta.


Ziarul este editat de către Centrul de Resurse pentru Tineri din Liceul Teoretic "Lucian Blaga", graţie suportului acordat de către Asociaţia Promo-LEX în cadrul proiectului "Consolidarea societăţii civile din regiunea transnistreană", finanţat de National Endowment for Democracy. 

sursa: social.moldova.org

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: