În 2012 Moldova de Est ar putea reveni la România?

10 decembrie 2011
La 7 decembrie 2011, în oraşul Chişinău, a fost organizată “o masă rotundă” la care au participat reprezentanţi a diverse organizaţii ruseşti dinFederaţia Rusă şi Republica Moldova. La această întrunire participanţii şi-au exprimat îngrijorarea faţă de faptul căRepublica Moldova se românizează. Între altele, cunoscutul analist pro-rus B. Ţârdea, a calificat drept inacceptabile următoarele fapte: 

1) simbolurile de stat ale Republicii Moldova, practic, sunt identice cu ale României,
2) funcţionarii numesc limba de stat drept limbă română,
3) în învăţământul universitar şi preuniversitar se studiază obiectul “Istoria românilor”… (http://ava.md/projects/history/013759-problema-2012-goda-v-vospriyatii-rossiiskih-i-moldavskih-uchenih—istorikov.html)

 Notă: Ruşii şi rusofilii care au participat la “masă rotundă” sunt panicaţi de faptul că în 2012 Moldova de est ar putea reveni la România. Întrebare: În 2012, deci ?

Dr. Veaceslav Stavilă

4 comentarii:

Anonim spunea...

Nu cred ca se pune problema unirii cu estul Moldovei nici in Romania! Sa fim seriosi , o unificare a 2 state sau parti de state mai ales in estul Europei nu se face decat cu acordul marilor puteri sub numele de ONU! Este imposibil ca Romania sa poata lua o parte din Moldova pentu ca in 2010 A GARANTAT granitele cu toti vecinii , inclusiv R.Moldova!Doar cand R.Moldova va intra in UE , atunci s-ar putea proceda la fel ca Germania cu R.D.G-ul! Aceasta teama a rusilor si a rusofililor arata stadiul mental la care au ajuns , devenind paranoici! Banuiesc ca nu s-au intalnit niste simpli rusi la acea masa ,ci oameni de cultura! O intamplare asemanatoare s-a intamplat in Bugeac in 2009 cand in Ucraina trebuia sa vina o delegatie romana pentru o competitie sportiva iar oficialitatile de acolo au trimis prim-ministrului Ucrainei o cerere de anulare a competitilei pe motiv ca daca romanii vin , cu 3 tancuri ei pot cucerii intregul Bugeac!ce legatura avea competitia sportiva cu "invadarea"? ... si prim-ministrul a anulat competitia:)

Anonim spunea...

Să-i amintim manipulatorului viclean ANTIUNIONIST de mai sus,trimis PSD-PNL-KGB că ROMÂNII basarabeni nu mai pot fi prostiţi de VIERMII DE INTERNET ai RUSIEI.

PSD este PCRM-PD-ul de peste Prut aşa cum
PNL este PLDM-ul de peste Prut.

Iar PSD-PNL împreună(USL) sunt alianţa PCRM-PLDM-PD=

COLOANA a-5-a RUSĂ de MANIPULARE ÎN MASĂ.

Aloo,tovarăşe de la PSD-PNL-KGB,RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Noastră Mamă ROMÂNIA ESTE ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE.
NOI ROMÂNII basarabeni îi mulţumim Bunului Dumnezeu că a dat să fie UN AL DOILEA Alexandru Ioan CUZA pe pământul României,Preşedintele Traian Băsescu.

BĂSESCU REÎNTREGITORUL!

Anonim spunea...

Dacă 1812 a fost ÎNCEPUTUL pentru nenorocirea MOLOTOV din 23 august 1939
2012 va fi SFÂRŞITUL PENTRU respubliKAKA MOLOTOV!


Noi acum retrăim vremea LUPTEI PENTRU UNIRE dusă de buneii noştri în 1859 şi 1918!Noi ştim acum ce simţeau buneii noştri când Imperiile cotropitoare ,Imperiul Turc,Imperiul Rus şi Imperiul Austro-hungar

NE INTERZICEAU DREPTUL DE A FI ROMÂNI.
Ne interziceau DREPTUL DE A FI UNIŢI!


Dar ca şi atunci ŞI ACUM NOI ROMÂNII NU MAI PUTEM FI MINŢIŢI!Cu fiecare ADEVĂR CURAT spus curajos,până la capăt,MINCIUNA RUSEASCĂ este zdrobită.VENINUL Călăilor Ocupanţi Ruşi NU NE MAI POATE FACE RĂU!Pentru că Noi ROMÂNII basarabeni :

ŞTIM CINE SUNTEM
şi
REFUZĂM SĂ UITĂM CINE SUNTEM!

****SUNTEM ROMÂNI şi REFUZĂM SĂ UITĂM că SUNTEM ROMÂNI!!!****

Anonim spunea...

De ce Rusia nu doreste si nu a dorit niciodata ca ROMANIA sa se unifice ?!

Sunt trei motive mari si late care ar aduce numai necazuri marelui Urs de la Est:

1) Rusia nu doreste unirea cu R.M pentru o astfel de unificare ar produce un efect de domino si foarte posibil, ca celelate provincii istorice romanesti in care si acum sunt populatii active romane sa doreasca acelasi lucru. Un astfel de precedent pune in pericol, atat Basarabia Veche (Bugeac) , Cadrilaterul, Pocutia, Timocul, Voievodina cat si chiar tinutul de la Dunare la Tisa. De ce credeti ca presedintele Basescu spunea ca tara noastra e inconjurata de romani?, pentru simplu fapt ca toti vecinii nostri, dar chiar toti!, au rupt cate o bucatica din tara noastra, iar RUSIA a rupt cea mai mare bucata. Adevarul este ca, de peste tot din jurul nostru avem de recuperat pamanturi pe care politicienti nu au reusit sa le pastreze si l-eau cedat poate prea usor.

2) Un astfel de domino ar face valuri mari si in Ucraina, care nu numai ca ar pierde o parte din teritoriul sau care de fapt nu a fost niciodata al sau, dar ar duce la o rupere in doua a tarii, in Ucraiana de vest si cea de est. Cea care ar vrea in UE si cea care nu ar vrea si s-ar intoarce catre Rusia. Acest scenariu iar nu e favorabil Rusiei , pe principiul cu cat e mai mare Ucraina cu atat e mai bine, ca zona de Buffer intre Vest si Est.

3) Un scenariu in care ROMANIA ar recupera teritoriile istorice precizate, nu numai ca ar incomoda toti vecinii nostri, cea ce intelege RUSIA prin `turbulente in zona `,dar noua tara ROMANIA ar avea potentialul ca pana in zece ani sa devina a treia putere Europeana.
Cea ce e iar foarte defavorabil Rusiei in special.

Acum ati inteles? E simplu, o tara rupta si mica e mai usor de controlat. Iar noi nu ne putem recupera cea ce e al nostru pentru ca `destabilizam zona`- adica raman vecinii nostrii fara pamanturile noastre de pe care au prosperat atat timp si cu care s-au invatat atat de bine.

Eu spun, ca acest effect de domino trebuie sa se produca si se va produce.

Trimite si fa acest mesaj auzit, e vremea sa ne unficam neamul.

“ Vom fi ce-am fost si mai mult decat atat”

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: